Do’s And Don’ts Van Hospiteren

Browse By

Ok. Je hebt de 8 Manieren Om Een Kamer Te Vinden uitgeplozen, je meteen aangemeld bij een studentenwoningcorporatie, 28 reacties geplaatst bij kameroproepjes op de lokale Facebookpagina en dan is het eindelijk zover: je mag komen hospiteren!

Eeeh, hospi…wat?

Het zit zo, de bewoners van het huis waar een kamer is vrijgekomen, willen natuurlijk wel een té leuke, nieuwe huisgenoot, die bij hen past. Zijn het feestbeesten, dan zitten ze niet te wachten op een studienerd en vice versa. Logisch dat ze dan meerdere kandidaten langs laten komen, om onder het genot van een drankje te zien met wie het het beste klikt: voila, dat is dus de beruchte hospiteerborrel!

En nu moet jij dus die té leuke, nieuwe huisgenoot worden…

Bron: Giphy

Om te beginnen moet je je realiseren dat je zeker niet de enige bent, die komt hospiteren. Dit zal dan ook je eerste en waarschijnlijk niet laatste hospiteerborrel zijn- bereid je daarop voor en vat een afwijzing ook niet persoonlijk op.

Ten tweede, ga het allemaal niet te veel overdenken. Wees jezelf, stel vragen en -een klein detail dat je makkelijk over het hoofd zou kunnen zien- maak oogcontact. Moet het natuurlijk weer niet creepy worden, maar kijk je toekomstig huisgenoot gewoon aan als je zijn/ haar vraag beantwoordt. Gezien de zenuwen kan dat bierflesje in je hand minder beangstigend lijken, maar kom uit die comfortzone en ga ervoor! Ik heb bij talloze hospiteerborrels aan de andere kant van de tafel gezeten en geloof me, de bierstaarders leidden vaak tot twijfel.

Bron: Giphy

Komen we op het punt van ‘jezelf zijn’. Ben je geen feestbeest, doe je dan ook niet zo voor. Voor je het weet, zit je in een huis waar het zeven dagen per week ‘stappuh’ is en kom je nooit aan je broodnodige rust. Wees gewoon eerlijk; dat werkt ook in je eigen voordeel. Een ander aspect dat je beter wel even kunt voorbereiden, is je houding: achterover geleund met je voeten op tafel is wat provocerend (je bent tenslotte nog niet ‘thuis’, hè), maar gekruiste armen en benen verraden dan weer een gesloten persoonlijkheid. Een licht voorover gebogen houding wekt daarentegen een open en geïnteresseerde indruk en kan onbewust in je voordeel werken.

Bron: Giphy

Vragen die je kunt verwachten, variëren van ‘Wat studeer je?’ tot ‘Wat zijn je hobby’s’ tot ‘Doe je aan schoonmaken?’. Niet bepaald rocket science, dus maak je niet te veel zorgen- hoe relaxter je bent, hoe meer jezelf je kunt zijn en hoe meer kans je maakt om die kamer te krijgen. Waar ik veel op lette tijdens de borrels was of de persoon tegenover me ook een bepaalde interesse naar ons, ‘het huis’ toonde. Antwoord geven op vragen kan iedereen, maar kwamen er ook vragen terug? Al vraag je de bewoners naar hun studie, hoe de huisbaas is en of ze wel eens samen eten: het kan net dat beetje extra zijn dat je een nieuwe kamer oplevert!

Bron: Giphy

Nog een paar do’s and don’t.

Do’s: Kom op tijd. Meestal word zo’n hospiteeravond in timeslots van een half uur ingedeeld: een kwartier te vroeg is dus niet handig, maar te laat ook zeker niet- ook fashionably late kan je beter laten varen. Niks is zo’n afknapper als iemand die tien minuten te laat verwilderd binnenstormt en dat dan met een slechte grap probeert te ondervangen. Zorg dus dat je een telefoonnummer hebt, zodat je kan bellen als de NS weer eens ‘bladeren op het spoor’ heeft en je kansloze vertraging oploopt. Staar je niet blind op het krijgen van die kamer, maar kijk eens goed om je heen. Zit je tussen aangekoekt bakvet en kilometers spinrag, maar heb je eigenlijk smetvrees, dan is dit misschien niet jouw huis? Wees ook daar eerlijk over, want dan kunnen de bewoners weer verder met hun zoektocht.

Don’ts: Neem je ouders niet mee! Mams is natuurlijk ‘reuze benieuwd’ waar je gaat wonen, maar dit is jouw stap naar volwassenheid, dus leg uit dat ze beter even om de hoek een koffietje kan doen en welkom is als je de kamer echt hebt gekregen. Kadootjes mag je thuislaten, tenzij je van tevoren weet wat voor ‘huis’ het is; een kratje bier doet het tenslotte wel weer goed bij een wat ‘wildere’ variant. Probeer ook niet krampachtig lollig te zijn of te benadrukken dat je HEEL VEEL en TOT HEEL LAAT uitgaat. Dit zijn je potentiële, nieuwe vrienden; act cool- less is more. Tot slot, bewaar je niet-zo-doorsnee-hobby misschien tot een later moment- als je je huisgenoten wat beter kent?

Bron: Giphy

Raak verder niet van slag als je een paar ludieke vragen naar je hoofd geslingerd krijgt, zoals ‘wat je liever zou doen: je huisgenoten onder de tafel zuipen of verslaan in een PokéGym?’ De bewoners testen dan alleen je reactie- gewoon meelachen! Mocht je worden afgewezen, vraag dan altijd even waarom. Misschien was er iemand die beter bij de groep paste; so be it. Het kan ook zijn, dat ze je wat verlegen vonden en daar kan je dan mooi weer wat mee bij een volgende hospiteeravond! Succes!

140 thoughts on “Do’s And Don’ts Van Hospiteren”

 1. Trackback: microsoft exchange hosting plan
 2. Trackback: https://www.datafeedwatch.com/blog/shoppable-content-that-drive-sales
 3. Trackback: arvest bank
 4. Trackback: Cardo scala rider G9 PowerSet manuals
 5. Trackback: Regression Testing
 6. Trackback: 5d diamond painting
 7. Trackback: Read More
 8. Trackback: garage door repairs newmarket
 9. Trackback: Robotic process automation testing
 10. Trackback: DevOps consulting companies
 11. Trackback: mơ thấy người nổi tiếng
 12. Trackback: mơ thấy gấu đen
 13. Trackback: 7lab pharma oral tren

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +