Hoe Je Ouders De Dupe Kunnen Worden Van Jouw Bijbaantje

Browse By

Ben je net 16 geworden en heb je een bijbaantje, let dan even op! Voor je sweet sixteen kon je namelijk verdienen wat je wilde, maar daar komt nu een eind aan. Balen natuurlijk, want heb je net die betaalde stage geregeld en denk je eindelijk eens wat meer geld te hebben, schiet je moeder in de vlekken! Zij kan namelijk worden gekort op de kinderbijslag en dat is financieel niet heel gunstig.

Het zit zo, je mag per kwartaal, oftewel per drie maanden, niet meer verdienen dan € 1.266 netto; verdien je meer, dan ontvangen je ouders geen kinderbijslag meer. Het maakt hierbij niet uit of je thuis of zelfstandig woont. Heb je in de zomer een bijbaantje, dan mag je gelukkig € 1.300 netto extra verdienen; oftewel €1.266 plus €.1300. Dat scheelt weer! Je werk tussen twee schooljaren in valt namelijk onder vakantiewerk en is dus een uitzondering op de regel.

Bron: Giphy

Als je tijdens het schooljaar een bijbaantje hebt en gedurende de vakantie nog wat extra werk voor dezelfde baas verricht, dan valt dat ook onder vakantiewerk en dus onder de regeling van ‘€1.300 extra’. Hetzelfde geldt voor een stage: je mag na je stage tijdens de zomervakantie doorwerken en van die regeling gebruik maken. Er moet dan wel in je stage-overeenkomst staan dat je niet verplicht bent om tijdens de zomer door te werken. Wil je meer weten hier, kijk dan op de site van de SVB (Sociale Verzekeringsbank).

Bron: Giphy

Als je onverhoopt toch meer dan €1266 per kwartaal verdient, dan moeten je ouders dat binnen vier weken doorgeven aan de SVB en dat kan hier.

 

 

94 thoughts on “Hoe Je Ouders De Dupe Kunnen Worden Van Jouw Bijbaantje”

 1. Trackback: https://library.kiu.ac.ug/
 2. Trackback: Sealey AP2401 manuals
 3. Trackback: paito warna
 4. Trackback: Continuous Integration Continuous Delivery
 5. Trackback: https://pittsburghpoolinstallers.com/
 6. Trackback: mơ thấy con trâu đánh đề con gì
 7. Trackback: nằm mơ thấy ngựa đánh số gì
 8. Trackback: regression testing
 9. Trackback: Azure DevOps
 10. Trackback: change eu driving license into uk
 11. Trackback: article

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +