Kerst: Hou Je Ervan 💖 Of Ben Je Meer Een Hater?!

Browse By

Rond Kerst heb je twee soorten mensen: degene die tijdens de zomer al kado’s inslaan en hun boom begin november al opzetten of degene die het liefst in een hoekje kruipen totdat Oud en Nieuw aanbreekt. Ook hier op de redactie hebben we een duidelijke scheidslijn tussen lovers en haters. Twee van hen hebben hieronder hun verhaal opgeschreven. Zijn wij natuurlijk benieuwd welke meer bij jou past!

Hoe Overleef Ik… Kerstmis?

Kerstmis… De een leeft er een heel jaar lang naar uit en voor de ander kan de decembermaand niet snel genoeg voor bij vliegen. Ik hoor zeer zeker bij de laatste groep. Voor mij geen feestdagenkriebels: ik lijd aan, zoals ik dat zelf weleens noem, een ‘feestdagendepressie’. Het is me allemaal teveel, al die pathetische feestdagen achter elkaar.

Tegen het (toch wel opgelegde) gezellig samen zijn met familie zeg ik zeker geen nee, maar alle ongein eromheen? Nee, dat hoeft van mij niet. Ooit heeft iemand bedacht dat je deze dagen met geliefden en naasten doorbrengt, terwijl je een diner wegwerkt en presentjes aan elkaar uitdeelt. Waarom zal en moet dat geforceerd in de december maand?

Via Giphy

Nep of echt?

Om te beginnen heb je natuurlijk altijd het kerstbomen ‘gezeik’. Al weken van tevoren begon bij ons thuis de discussie. Kopen we dit jaar een echte kerstboom of zette we die neppe van de vorige jaren weer op? Nutteloze discussie als je het mij vraagt, we hebben het tenslotte over een boom… Een boom? De uitkomst van het gesprek weten we immers ook al. Net als de voorgaande jaren wordt het de neppe.

Intussen weet ik dat ik niet de enige ben die op ziet tegen de feestdagen. Wie bepaalt eigenlijk dat je mee moet doen met die gekte van zeven-gangen-diners of gezellig-gourmetten-met-teveel-vlees? Oh ja, de familie bepaalt dat en als je niet aanwezig bent dan ben je natuurlijk weer het zwarte schaap van de familie en ja… Of dat nou is wat je wilt? Natuurlijk probeer ik gezellig te doen, ik ben de flauwste niet. Maar dat is vermoeiend. Echt waar, ik heb geprobeerd om de charme en gezelligheid van kerst in te zien. Tot nu toe is het me nog niet gelukt.

Via Giphy

Glazuurverwoestend

En op een gegeven moment komen de kerstliedjes echt mijn strot uit. Ik vermijd SkyRadio het hele jaar door al… Maar in de decembermaand helemaal, erger nog: zelfs in november komen ze al met die meuk aan zetten! Niet alleen de radio trouwens, maar ook de tv vermijd ik het liefst in deze periode. Van die zoetsappige en glazuurverwoestende kerst specials, en dan vooral die van All You Need Is Love, kan ik écht niet uitstaan. Robert ten Brink, please take your ‘love’ and leave… Bah!

Kerst is een sociale verplichting, eentje die steeds eerder in het jaar lijkt te beginnen. The most horrible time of the year.

Waarom Ik Juist Naar De Kerst Uitkijk!

De kerstdagen staan voor de deur en dat betekent, gezelligheid, warmte en liefde. Helaas zijn deze kerstgevoelens niet voor iedereen weggelegd, maar ik laat jullie zien waarom ik ze wel heb!

Zoals vele andere mensen kan ik aardig wat bestsellers schrijven over mijn leven. Maar dat weerhoudt mij er niet van om gezellig kerst te vieren, sterker nog… ik kijk er juist enorm naar uit! Veel mensen hebben een hoop mee gemaakt of zijn erg depressief, waardoor zei geen behoefte hebben om gezellig feest te vieren, maar waarom… !?

Via Giphy

Juist omdat ik veel aan mijn hoofd heb en veel narigheid heb gehad, kijk ik met veel plezier uit naar deze warme dagen – ik weet bijvoorbeeld niet hoe vroeg ik al moet beginnen met het versieren van mijn huis! Deze dagen betekenen voor mij dat ik even mijn zorgen vergeet en veel warmte en liefde mag ontvangen van de mensen waar ik veel omgeef en van hou. Hoe heerlijk is het om met z’n allen lekker een muziekje te draaien, heerlijk te dineren en daarna gezellig met z’n allen cadeautjes uit te pakken onder het genot van een drankje en een schaal met toastjes op tafel? Ik zeg daar toch echt geen NEE tegen! 

YES: nog meer kerstspullen!

Ik ben deze dagen en de mensen waarmee ik het samen vier dan ook erg dankbaar. Dankbaar voor het feit dat zij juist die glimlach op mijn gezicht weten te krijgen en dankbaar voor alle liefde die ze mij schenken. Los van deze lieve mensen, word ik ook altijd erg vrolijk van al die leuke kerstversieringen, kerstbomen en de winkelcentra enstraten die zo sfeervol zijn versierd. En dan ook ieder jaar die gezellige tuincentra in kerstsfeer, niks is leuker dan kerst shoppen en kerst shows bekijken – nog meer kerstprullen erbij… ! 

Via Giphy

Ook dit jaar vier ik deze fijne en warme dagen met de geen die mij dierbaar zijn en loopt het water mij al in de mond bij al het lekkers dat er aan zit te komen!

Kijken jullie ook zo uit naar de feestdagen?! Ik wens jullie in ieder geval allemaal hele fijne en warme dagen toe en alvast een hele fijne jaarwisseling!

48 thoughts on “Kerst: Hou Je Ervan 💖 Of Ben Je Meer Een Hater?!”

 1. Trackback: Villas in Gated Communities in Hyderabad for Sale
 2. Trackback: Darkode Market Link
 3. Trackback: sex offender registry map az
 4. Trackback: 호두코믹스
 5. Trackback: Business Expense Tracking Software
 6. Trackback: click here to read
 7. Trackback: Full Article
 8. Trackback: click here
 9. Trackback: nằm mơ thấy ốc đánh con gì
 10. Trackback: nằm mơ thấy rùa đen
 11. Trackback: rock island vr80
 12. Trackback: so mo tho de
 13. Trackback: DevOps Services
 14. Trackback: Grand Power Stribog SP9A3 9mm
 15. Trackback: best wigs for women
 16. Trackback: Keltec Firearms for Sale
 17. Trackback: forex trading strategies
 18. Trackback: precio del bitcoin en dolares hoy en colombia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +