#tisktisk – Steenkolen Engels op de uni? Keuzegids 2017 vertelt what’s what!

Browse By

Het is weer bijna kerstvakantie! Whoop whoop! Wat ook betekent dat het bijna weer tijd is voor eindexamenleerlingen om te kiezen voor een studie. Lucky break: de Keuzegids Universiteiten 2017 is vandaag verschenen! Daarin kan je precies zien welke universiteit welke studies aanbieden en hoe goed de universiteiten uit de verf komen. Jammer genoeg kost het geld om deze gids in huis te halen via deze webwinkel. Beter ga je daarvan een avondje tapas eten met je bae. Wij geven je hier een aantal highlights zodat je toch het gevoel hebt dat je een goede keuze maakt.

Al 5 jaar als topopleiding in de ranking

Een kleine 20 opleidingen in Nederland worden gemarkeerd als topopleiding. Opvallend zijn de Natuurwetenschappelijke opleidingen en University Colleges.

Bron: http://www.keuzegids.org/

De ranking is gebaseerd op studiesucces, aantal contacturen, oordelen van experts, maar belangrijker nog de mening van de huidige studenten zelf.

And the winner is…

Geen wonder dat de Wageningen Universiteit hoog in de listing van Topopleidingen staat. Het is de best beoordeelde instelling van het afgelopen jaar!

Onder de klassieke universiteiten is een tie geconstateerd: een gedeelde eerste plek voor Radboud Universiteit Nijmegen en Rijksuniversiteit Groningen! Ook deze komen terug in de lijst van topopleidingen.

You snooze you lose!

Één van Nederland’s favorieten is sterk gedaald in de scores: Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit schijnt te komen door vernieuwingen in het onderwijs die ze wilde doorvoeren maar die niet zo lekker zijn uitgepakt. Ook Leiden en Eindhoven doen het niet zo best en zakken in ranking.

… Ent den de monkie keem out of de slief!

“Nou it’s ferry koed toe hef joe in maai kles…”, zegt je docent op de uni dan aan het begin van het semester. Opvallend is dat docenten op de technische universiteiten in Twente en Eindhoven het slechts scoren op de beheersing van de Engelse taal. Gek toch wel, gezien ze in hun vakgebied juist internationale status hebben en willen behalen.

 

En? Wat kies jij?

Goed, als je echt alle ins en outs wil weten moet je misschien toch dat boek kopen. Beter ga je naar open dagen en praat je met de studenten zelf over hoe ze de school ervaren. Ga ook een keer meelopen als fake-student. Dan kan je al voordat je een universiteit moet uitkiezen de experience pakken hoe het is om daar student te zijn. Wees wel snel! Voor je het weet is het Kerst, en na de Kerst heb je tot 15 januari om je in te schrijven voor numerus fixus opleidingen! AAAAAAAH! Heb je geen numerus fixus opleiding gekozen? Geen paniek. Je hebt nog tot mei om te beslissen. Phew!

87 thoughts on “#tisktisk – Steenkolen Engels op de uni? Keuzegids 2017 vertelt what’s what!”

 1. Trackback: https://www.emergingedtech.com/2021/04/best-way-to-protect-intellectual-property-in-academia/
 2. Trackback: canlı casino
 3. Trackback: imitation Tag watches GOLF WATCH
 4. Trackback: diamond art painting
 5. Trackback: Stokesdale Tree removal
 6. Trackback: best dumps store
 7. Trackback: what is digital transformation
 8. Trackback: fake watches
 9. Trackback: Regression Testing
 10. Trackback: Functional testing
 11. Trackback: 김치티비
 12. Trackback: Stiiizy carts
 13. Trackback: Sig Sauer Guns for Sale

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +