Rij Je Op Een Snorscooter? Dan Hebben We Slecht Nieuws Voor Je

Browse By

Lekker op je opgevoerde snorscooter langs al die fietsers op het fietspad cruisen, de wind wapperend door je haar. Dat is dus een heerlijkheid waar binnenkort een einde aan komt. Snorfietsen moeten van het fietspad en er komt in sommige steden ook een helmplicht. 

De grote steden proberen al tijden om dit erdoor te krijgen, maar ze hebben nu ook de steun van de Tweede Kamer. En tja, dat betekent dus trouble in paradise. Vooral Amsterdam heeft al een volledig uitgewerkt plan klaarliggen. Ze verwachten dat je daar vanaf volgend jaar niet meer op het fietspad mag rijden- en voortaan zelfs een helm zal moeten dragen. Jammer joh!

Via Giphy

Die helmplicht is niet heel verrassend

Er rijden zo’n 700.000 snorfietsen in Nederland rond, die max. 25 km/u mogen rijden. Laten we wel zijn: ken jij iemand die zich daaraan houdt?! Uit Amsterdams onderzoek blijkt dan ook dat 80% (!!) van de snorscooters zijn opgevoerd. Tja, dan kan je dus wachten op zo’n helmplicht. Ook Utrecht, Den Haag en Eindhoven zijn maar wat blij met de maatregel. Daar kun je binnenkort dus ook nieuwe verkeersborden- en regels verwachten.

Kijken we naar luchtvervuiling: snorscooters zijn mucho meer vervuilend dan auto’s. De verwachting is dus dat de luchtkwaliteit door deze aanpassing zal verbeteren. Ik hoor je denken: wat maken die twee meter nou uit, van het fietspad naar de rijbaan? Nou, die maken voor fietsers al veel verschil, maar hebben natuurlijk nul effect op de luchtkwaliteit.

Via Giphy

Die helm helpt dus eigenlijk het milieu

Nee, het feit dat je voortaan een helm zal moeten dragen zal er uiteindelijk toe leiden dat minder mensen zo’n ding aanschaffen. De enige reden dat je natuurlijk een snorscooter hebt, is dat je hairdo niet wordt geplet door een helm! En daarnaast: wat doe je met zo’n helm als je op je eindbestemming bent aangekomen?! Fokking onhandig!

Ze zagen het al gebeuren toen de helm verplicht werd voor normale scooters. Er volgde meteen een enorme afname in de verkoop ervan. Dat zal nu waarschijnlijk dus ook gebeuren met snorfietsen en tja: minder verkoop is minder uitstoot van uitlaatgassen. Het milieu blij- alleen jij misschien wat minder..

 

Featured image Photo by Cristian Newman on Unsplash

83 thoughts on “Rij Je Op Een Snorscooter? Dan Hebben We Slecht Nieuws Voor Je”

 1. Trackback: Deep Web
 2. Trackback: keto crockpot recipes
 3. Trackback: replica patek philippe
 4. Trackback: dell sunucu destek
 5. Trackback: hp sunucu servis
 6. Trackback: microsoft exchange hosting plan
 7. Trackback: http://www.agriverdesa.it/component/k2/itemlist/user/1527564
 8. Trackback: bahis bet siteleri 2021
 9. Trackback: Benefits of service virtualization
 10. Trackback: dumps store
 11. Trackback: Samsung SHR-4160 manuals
 12. Trackback: Regression testing solutions
 13. Trackback: kimber firearms for sale
 14. Trackback: Related Site
 15. Trackback: 토토사이트
 16. Trackback: giải mã giấc mơ giết người

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +