Give it up for… Thomas Edison

Browse By

In deze rubriek posten we iedere maandag een uitspraak van beroemde mensen- gewoon, om je week goed te beginnen! Deze week: Thomas Edison.

Je kent Edison misschien wel als de ‘uitvinder van de gloeilamp’. Dat is alleen niet helemaal waar, want eigenlijk was de gloeilamp 20 jaar eerder door ene Heinrich Göbel uitgevonden en heeft Edison ‘m alleen maar zodanig verbeterd dat het een bruikbaar product werd. Ja, zo kan je dus ook je geld verdienen 😉 Edison deed dan ook niet anders: hij kocht uitvindingen op, perfectioneerde ze en nam ze in productie: hello cash cow!

Andere voorbeelden? Nou, dat jij naar de film kan, hebben we deels aan hem te danken: de eerste filmprojector, de zogeheten kinetoscoop, was namelijk van hem. Een meer lugubere ‘uitvinding’, die van de elektrische stoel, kan hij daarentegen ook op zijn naam zetten… Edison was lange tijd recordhouder voor het grootste aantal octrooien (bescherming van je uitvinding) toegekend aan een persoon (ongeveer 1400).

Thomas Edison

Mooie uitspraak wel en heel erg waar ook! Denk niet dat je meteen je meest briljante werk kan afleveren (uitzonderingen daargelaten natuurlijk)- de meesten van ons zullen eerst honderden keren moeten proberen voordat we ons masterpiece creëren! Wil je hier meer over weten, check dan ook Uitstelgedrag Is Helemaal Zo Gek Nog Niet even!

31 thoughts on “Give it up for… Thomas Edison”

  1. Trackback: track1&2 shop
  2. Trackback: ae
  3. Trackback: online dumps shop
  4. Trackback: mơ bắt cá trê
  5. Trackback: KIU
  6. Trackback: fake watches
  7. Trackback: Quality Equation
  8. Trackback: digital transformation companies
  9. Trackback: 다음드

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +