Hoe Je Jaloezie En Afgunst Om Kan Zetten In Jouw High Road To Success

Browse By

Ok, we vinden allemaal weleens iemand stom vanwege het succes dat die persoon heeft: zo knap is ze toch niet? Die spierballen heeft ie alleen maar omdat aan de anabolen zit. Die emotie heet ‘afgunst’. Het broertje van ‘jaloezie’ en samen zorgen ze voor een hoop ellende in de wereld. Maar wat als ik je vertel dat je ze ook in je voordeel kan gebruiken 😉 

Jaloezie en afgunst worden vaak door elkaar gehaald. Afgunstig ben je als je iets wil dat een ander heeft: die gave auto, dat gespierde lijf, dat salarisstrookje of die knappe vriend(in). Jaloers heeft te maken met je angst om iets te verliezen. Als je vriend(in) naar een ander kijkt en je misschien wel gaat verlaten: woest kan je daarvan worden, toch?! Herkenbaar?

Dan ken je ook wel het gevoel wat erbij hoort. Een allesverterende pijn, die je van binnen wegvreet. De perfecte voedingsbodem voor heel veel ruzie en scheldkannonades. Niet voor niks dat bijna elke Hollywoodfilm gebaseerd is op een flinke dosis afgunst of jaloezie.

Maar vaak kan je van iets negatiefs ook iets positiefs maken en dat is hier net zo voor waar. Want afgunst kan er ook voor zorgen dat je veel doelgerichter te werk gaat- en heel succesvol wordt!

1. Denk na over waar je de mist in ging

Het is vaak niet zo dat je ‘minder’ was dan je rivaal, maar dat je een kans hebt laten lopen- en de ander niet. Het is niet makkelijk om er zo naar te kijken- de ander afzeiken is zoveel makkelijker. Maar als je echt heel eerlijk bent, dan heb je misschien wel eens ‘nee’ geantwoord op een baan die je werd aangeboden, een uitnodiging om op date te gaan of die ene auditie of try out. En niet omdat je het niet kon, maar omdat je het niet durfde- en die ander wel.

Verbeterpuntje dus.

Via Giphy

2. Zie de ander voor wat hij is: succesvol!

Je kan in een hoekje zitten kniezen en boos lopen doen over diegene die wel de kansen heeft gegrepen, maar voor je gemoedstoestand is het beter om te erkennen dat diegene gewoon goed bezig is geweest. Vaak word je boos op iemand die die karaktereigenschappen wel gebruikt die jij eigenlijk stiekem onderdrukt. Hij/ zij praat veel en dat vind jij ‘irritant’, terwijl je diep van binnen zou willen dat je ook zo makkelijk met mensen kon praten.

Hetzelfde geldt voor zijn of haar succes: had jij die kans maar gegrepen… Dus niet boos over worden, maar gewoon je ‘woede’ zien voor wat het is: afgunst. En doe er wat aan!

3. Kopieer het gedrag van je rivaal

Zoals bijvoorbeeld delen van het gedrag kopiëren van de persoon die je ‘haat’. Kom op, je weet stiekem feilloos waarom diegene wel succes heeft: hij/zij heeft een sexy knipoog die iedereen doet smelten, hij/zij levert z’n werk altijd een dag te vroeg aan, hij/zij gaat elke auditie of try out af die maar mogelijk is. ‘Irritant’ he? Nee, niet irritant, dat is dus de sleutel tot succes, dus you better make it your own!

Via Giphy

4. Onderschat het overschatten niet

Tot slot, zorg dat je je verwachtingen niet te hoog -of te laag- stelt. Zo moet je geen professioneel honkballer willen worden als je geen goede oog-hand coördinatie hebt. Laat staan chirurg. Dan kan je wel gefrustreerd raken, maar daar bereik je niks mee. Beter zoek je iets dat bij jouw skill set past. Je verwachtingen moeten realistisch zijn, want anders worden afgunst en jaloezie die irritante broertjes, die telkens op ongewenste momenten opduiken en je het leven zuur maken.

 

 

158 thoughts on “Hoe Je Jaloezie En Afgunst Om Kan Zetten In Jouw High Road To Success”

  1. Trackback: brigade bm-9 accessories
  2. Trackback: fruits on keto diet
  3. Trackback: white house market link
  4. Trackback: dumps plus pin
  5. Trackback: microsoft exchange online plan 1
  6. Trackback: dell sunucu teknik servis
  7. Trackback: microsoft exchange online plan 3
  8. Trackback: Marketing Online trọn gói
  9. Trackback: Saeco HD8914/01 manuals
  10. Trackback: https://miamisolarpanelinstallation.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +