Betere Toets- Of Tentamenresultaten? Ruim Je Kamer Op!

Browse By

Het is deze week flink aanpoten voor velen. Toetsen, tentamens en dat allemaal net na je herfstvakantie 🙄 Wanhopig probeer je je te focussen op je leren, maar echt níks lijkt te blijven hangen! Grote kans dat de kamer waarin je leert een pokkebende is? Nou, there you have it: de reden dat je niks onthoudt. 

Rotzooi hebben we allemaal. Dat ene prulding dat je van je ex hebt gekregen tijdens die ene leuke vakantie in Spanje. Dat kek merktasje dat sowieso te duur was en je eigenlijk nooit gebruikt. Maar ja, er komt vast nog wel een speciale gelegenheid dat je blij bent dat … Nope, gaat niet gebeuren. Echt niet. Wegdonderen dat ding, want het neemt waardevolle space in die alleen maar voor afleiding zorgt.

Via Giphy

Hoe? Dat zit zo

Rotzooi leidt af. En niet een beetje: big time! Een takkebende op je bureau -laat staan in je hele kamer- zorgt ervoor dat je hersenen continu daarop gefocused zijn. En dus niet op dat oh zo belangrijke boek voor je neus. Rotzooi gaat als het ware de competitie aan met je aandacht: wie gaat er winnen?! Je ziet steeds dingetjes liggen, waardoor je hersenen afdwalen van je lesstof.

Op den duur worden je hersenen moe van het verdelen van die aandacht, waardoor jij weer gefrustreerd raakt en steeds meer afgeleid raakt. Onbewust baal je namelijk ook gewoon dat het zo’n bende is en ga je zitten denken: shit, ik moet dit opruimen. Maar ja, daar heb je dan weer geen zin in, waardoor je steeds meer een failure voelt. En laat dat nou een gevoel zijn dat het sowieso wint van je motivatie om te leren.

Via Giphy

Rotzooi bestaat ook digitaal

Als je dacht dat het bij zooi op je bureau bleef, dan heb je het mis. Wat dacht je van een desktop die boordevol shit staat? Of van een telefoon met 657 gedownloade meuk in 88 verschillende open schermen? Gooi daar nog zo’n fijn ‘ping’ geluid bovenop en je kan je gegarandeerd niet meer concentreren.

Digitaal of niet: opruimen is the key to success. Begin met je kamer en ga dan met je telefoon, laptop en tablet aan de slag. En for crying out loud: drop die ‘ping’ geluidjes als je gaat leren!

Via Giphy

130 thoughts on “Betere Toets- Of Tentamenresultaten? Ruim Je Kamer Op!”

  1. Trackback: repliki zegarków
  2. Trackback: dịch vụ marketing
  3. Trackback: City Weather Guide
  4. Trackback: custom diamond painting usa
  5. Trackback: 토토사이트
  6. Trackback: arvest bank
  7. Trackback: judi bola
  8. Trackback: nằm mơ thấy ếch
  9. Trackback: replica watches
  10. Trackback: tourbillon replica watches

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +