Aan Het Leren Voor Je Toets Of Tentamen? Check Dan Eerst Even Welk Type Leerling Je Bent!

Browse By

De Kerstvakantie komt er weer aan en dat betekent dat ook de cijferlijsten weer moeten worden aangevuld: studeerstress dus! Tot je nek in de boeken en toch het gevoel dat er niks blijft hangen? Ja, dat kan dus komen doordat je op de  verkeerde manier leert. Check hier welke manier van leren het best bij jou past!

Er bestaan verschillende types leerlingen en die hebben dus ook allemaal een totaal andere manier van leren die bij ze past. Ben je een visuele leerling, dan kan je het meest met grafieken en plaatjes, terwijl je als haptische leerling juist het best leert met muziek op de achtergrond. Voor de volledigheid: je kan ook een combinatie van types zijn. Probeer dan gewoon uit welke tips het best bij je passen!

 1. Visuele leerling (zien)

Visuele leerlingen vinden kaarten, grafieken en tabellen fijn. Ook zien ze plaatjes in hun hoofd als ze een tekst lezen en houden ze van felle kleuren.  Beter maak je uitgebreide notities op papier – en dus niet op je laptop, want dan blijft minder hangen: ‘Waarom Schrijven Beter Is Dan Typen Als Je Lesstof Echt Wilt Onthouden’. Trouwens, zorg dat je tijdens het maken van die aantekeningen naar je leraar kijkt, dat helpt je onthouden.

Via Giphy

Minder gezellig, maar je leert het best alleen. En het is ook beter als je vooraan in de klas zit- ver weg van de ramen. En als het je helpt om tijdens het leren aantekeningen te maken, bedek die dan uiteindelijk en schrijf ze nog een keer uit. Opnieuw opschrijven betekent betere opslag in je hersenen.

Daarnaast is het goed als je met een highlighter aan de slag gaat- felle kleuren die de belangrijke onderwerpen makkelijk naar voren laten komen. En dan natuurlijk een specifiek kleurtje voor een specifiek onderdeel. Dat bevordert de creativiteit. En vervang ook vooral delen van je aantekeningen door symbolen of icoontjes- dat past helemaal bij deze manier van leren.

2. Auditieve Leerling (horen)

De naam zegt het al: dit type moet het lesmateriaal horen. Dat wat ze horen, onthouden ze. Alles wat uit de mond van hun leraar komt dus. En ook zijn ze dol op groepsdiscussies, want dan bespreken ze de stof en -jawel- horen ze anderen erover praten.  Lees dat wat je wilt onthouden hardop voor en studeer dus vooral samen met vrienden zodat je over de lesstof kunt praten. Moet je natuurlijk weer geen visueel ingestelde bff meenemen- die kan daar niks mee.

Via Giphy

Neem de belangrijke punten uit je lesmateriaal op op een audiorecorder en speel het regelmatig af. Dat is tenslotte key voor jou om beter te onthouden. En als je aan het lezen bent, lees dan titels en tussentitels op en vraag je hardop af waarover het hoofdstuk zou kunnen gaan. Dat stimuleert jouw type hersenen.

Begin je aan een opdracht, zeg dan ook hardop wat het doel van vandaag is: wat wil je bereiken? Ook voor jou is het belangrijk om verschillende kleurtjes te gebruiken met highlighten: dat helpt je hersenen om efficiënter dingen op te slaan.

3. Kinetische leerling (doen)

Dit type leerling kan gewoon niet stilzitten. Altijd beweegt er een arm of een been en het liefst lopen ze rondjes door de kamer als ze moeten studeren. Ze onthouden dingen door hun lichaam te bewegen- het herhalen van bewegingen en het voelen van dingen helpt ze om te leren. Hebben ze eenmaal een beweging geleerd, dan blijft het ook voor altijd hangen. Praktische studies passen dus ook heel goed bij ze.

Als je moet leren, gebruik dan flash cards met daarop je notes en beweeg terwijl je oefent. En als je een hoofdstuk moet leren, bekijk dan eerst de plaatjes, lees dan de tussentitels, dan de eerste en laatste paragraaf. Probeer een gevoel te krijgen bij wat je moet leren.

Via Giphy

Grote kans ook dat je altijd zit te fidgetten, oftewel friemelen met je handen. Je voelt ‘m al aankomen: de fidget spinner is echt wat voor jou! Of zo’n stressballetje. Heel belangrijk: blijf wel bewegen, want dat is jouw manier om je te concentreren! Jij bent ook geen type om aan een bureau te leren: beter ga je languit op bed of een chille loungestoel liggen.

Ook een achtergrondmuziekje is perfect voor jouw studiesessie. Hoewel heavy metal nou ook weer niet bevorderlijk is voor je concentratievermogen 😉 Studeren in een kleurrijke omgeving zal jou alleen maar goed doen- dat helpt je om te focussen. Die techniek heet colour grounding. En na 15-25 minuten studeren even een pauze van 3-5 minuten. Ga dan alleen weer niet zitten Netflixen- way too addictive.

 

 

 

102 thoughts on “Aan Het Leren Voor Je Toets Of Tentamen? Check Dan Eerst Even Welk Type Leerling Je Bent!”

 1. Trackback: Bathroom Fan Repair
 2. Trackback: legit dumps shop
 3. Trackback: relx
 4. Trackback: คาสิโน
 5. Trackback: fake rolex watches
 6. Trackback: Bosch NGM8046UC manuals
 7. Trackback: cvv shop list 2017
 8. Trackback: 안전놀이터
 9. Trackback: mơ thấy chim bồ câu đánh con gì
 10. Trackback: imitation best breitling watches
 11. Trackback: wig
 12. Trackback: concrete depot
 13. Trackback: 토토
 14. Trackback: nằm mơ thấy đi chùa
 15. Trackback: cung song tử hợp với cung nào
 16. Trackback: nằm mơ thấy rắn hổ mang
 17. Trackback: con tac ke so may
 18. Trackback: mo thay ran can
 19. Trackback: luskremodeling.com
 20. Trackback: Keltec Guns for Sale
 21. Trackback: bitcoin trader mexico que es
 22. Trackback: pinewswire
 23. Trackback: คอนโดเงินเหลือ
 24. Trackback: nam mo thay ran danh con gi
 25. Trackback: description
 26. Trackback: commercial painting contractors near me
 27. Trackback: cach soi keo bong da

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +