Van HBO Naar MBO: Alsof Ik Weer Op De Middelbare Zit 🙄

Browse By

Van de havo naar het hbo en weer terug naar het mbo… School kan soms een rollercoaster zijn en al die verschillende niveaus, pfff! Wat zal het, school is school toch? Nou, echt niet! De stap van de havo naar het hbo was echt huge, maar de stap naar het mbo was net zo groot. Wat een wereld van verschil!

Vorig jaar begon ik vol goede moed aan HBO- ICT, maar een paar maanden later bleek het toch niks voor mij te zijn. Na een half jaar werken, wilde ik beginnen aan HBO Sportkunde, maar ik had die beslissing te laat genomen en dus de inschrijvingsdeadline gemist. Dat gaat me volgende jaar in ieder geval niet meer gebeuren, sterker nog, ik ga me deze maand meteen inschrijven voor volgend jaar!

Omdat ik niet een jaar niks wilde doen, heb ik besloten om de opleiding MBO- Leisure and Hospitality te gaan volgen. Daar vallen ook recreatiesporten onder en dat is wel een mooie aanvulling op Sportkunde. 1 september ben ik begonnen en de verschillen tussen hbo en mbo waren vanaf dag een dus ENORM!

Super chill al die vrijheid

Waar ik op de havo een 9 tot 4 rooster had, had ik op het hbo opeens de volledige vrijheid. Geen docent of mentor die naar je om keek als je een keer niet op school was, want ja wat kon het hun eigenlijk boeien waar je was? Geen absenties, geen te laat meldingen en geen verlofbriefjes. Je kwam gewoon naar school of niet, zo simpel en zo gemakkelijk. Op de middelbare school betekende dat spijbelen; nablijven of strafwerk was daarvan vaak het gevolg. Of wat dacht je van je huiswerk niet gemaakt? Ook dan was je de pineut op de middelbare school…

Hoe gaat dit dan op het mbo? Precies hetzelfde ja. 9 tot 4 roosters, leswisselingen, absentiemeldingen en nablijven. Please help me out, ik wil mijn vrijheid terug!

Via Giphy

Een telefoontas…. I kid you not.

En dan ben ik nog niet eens begonnen over de telefoontas… De telefoontas? Ik kan je vertellen dat het net zo belachelijk is als dat het klinkt. Het is dus een tas met vakjes waar een ieder zijn telefoon voor de les moet in stoppen. Telefoons in de les zijn natuurlijk een absolute no-go… Ook als de docent die ziet, zul je je de volgende dag om 8 uur s’ochtends moeten melden of word je telefoon afgepakt en kan je hem vervolgens pas na schooltijd weer ophalen. Op mijn middelbare school waren sommige docenten zelfs minder streng, laat staan op het hbo!

 

De telefoontas

En daar zijn ze weer: de piemelkunstenaars

Niet alleen de beperkte vrijheid op de middelbare school was een dingetje… Je hebt natuurlijk ook in elke klas op de middelbare de propjesschieter, harentrekker, piemelkunstenaar (je weet wel; die ene jongen die op elk bord in de school een piemel tekent), wat mensen met een iets te grote mond tegen de docent… Ja zo kan ik er nog wel een aantal opnoemen, van die typetjes uit de klas. Iedereen kent ze.

Voor iedereen die naar het hbo gaat, ik heb goed nieuws voor je! Na de zomervakantie lijken al deze types opeens opgegroeid te zijn en hoef je niet elke dag de propjes uit je haren te halen en de piemels op het bord te aanschouwen. Nee, op het hbo is dit een echte no go geworden! Voor iedereen die naar het mbo gaat, heb ik echter slecht nieuws… Still a few more years to go, want van deze vervelende types ben jij nog niet af.

Via Giphy

Maar waarom? Waarom zijn de verschillen tussen het hbo en het mbo/de middelbare school zo groot? To be honest: ik heb geen idee! Natuurlijk is het leeftijdsverschil we een dingetje. Op het mbo zitten een stuk meer minderjarigen dan op het hbo…

Aangezien ik weet dat ik volgend jaar weer terug naar het hbo ga, zal ik dit jaar wel doorkomen. En tot die tijd zal ik elke dag netjes mijn lessen volgen, mijn huiswerk op tijd maken -en de propjes uit mijn haren kammen.

60 thoughts on “Van HBO Naar MBO: Alsof Ik Weer Op De Middelbare Zit 🙄”

 1. Trackback: top iran travel agency in 2021-2020
 2. Trackback: PPO
 3. Trackback: situs judi online
 4. Trackback: sex dolls
 5. Trackback: rolex swiss replica watches
 6. Trackback: mơ thấy cầu tiêu
 7. Trackback: lace front wigs
 8. Trackback: omega automatic seamaster deville the difference between fake and real what do i look for
 9. Trackback: rolex replica
 10. Trackback: con ruoi so may
 11. Trackback: w88 lite
 12. Trackback: cryptocurrency loophole
 13. Trackback: bitcoin era review 2020
 14. Trackback: Buy Gel Blotter Tab Online for sale near me legally in USA Canada UK Australia overnight delivery cheap
 15. Trackback: replicas relojes

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +