‘Kinderarbeid’ In Amsterdam: Modestudenten Naaien Drie Dagen Achter Elkaar

Browse By

Willen studenten van het Amsterdam Fashion Institute (Amfi) mode kunnen maken, dan moeten ze ook weten hoe kleding geproduceerd wordt. En dat dat niet altijd even mensvriendelijk gaat, dat weten ze heus wel. Alleen moeten deze studenten het ook echt aan den lijve ondervinden… door drie dagen lang in een sweatshop te werken. 

Sweatshop? Wasda?!

Weleens van een sweatshop gehoord? Daarmee bedoelen ze over het algemeen hokken of schuren -vaak in Azië- mee, waar heel goedkoop kleding wordt gemaakt. En dan niet op een arbeidsvriendelijke manier- nope, vaak is er juist sprake van slavernij. Kinderen worden er uitgebuit, verdienen een paar euro per week en doen eentonig werk. Vaak werken ze twaalf uur achter mekaar en mogen ze hooguit een keer naar het toilet. En denk maar niet dat je er je mobieltje mag gebruiken… je mag er niet eens praten!

Via Giphy

Lekker cheap ass

Net als dat het voor jou heel aantrekkelijk kan zijn om naar de Primark te gaan en super cheap kleding te kopen, is het voor modeontwerpers heel aanlokkelijk om goedkoop hun kleding te laten maken. Dat dat slavernij in de hand werkt, is iets wat we allemaal wel weten. Maar ja, je kan er ook wel lekker makkelijk je ogen voor sluiten, toch? Ik bedoel, als je door de H&M loopt, dan zie je ze toch niet? Die kindjes.

Maybe not?

En precies om die reden heeft het Amfi ervoor gekozen om zijn tweedejaars studenten te laten ervaren hoe het is om in een sweatshop te werken. Zodat ze weten wat ze doen als ze voor ‘goedkoop’ gaan. Dat ze de consequenties voelen- want voelen werkt altijd beter dan horen of erover lezen. Benieuwd wat ze ervan vonden? Check de video hieronder:

74 thoughts on “‘Kinderarbeid’ In Amsterdam: Modestudenten Naaien Drie Dagen Achter Elkaar”

  1. Trackback: full drill diamond painting
  2. Trackback: Best cbd oil
  3. Trackback: Unicc
  4. Trackback: wigs for women
  5. Trackback: car check
  6. Trackback: living sex doll blowjob
  7. Trackback: KIU
  8. Trackback: white leaf

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +