Een Uur Yoga In Plaats Van Dat Zinloze Nablijven

Browse By

We hebben het allemaal waarschijnlijk wel een keer meegemaakt- nou ja, bijna allemaal dan. Je hebt een grote mond, stikt bijna van het lachen of krijgt ruzie met die ontzettende sukkel achter in de klas: je leraar wordt woest en jíj wordt eruit gestuurd. Mag je een briefje gaan halen bij de conrector -of whatever the drill is bij jou op school- en als het echt tegenzit, mag je een uur nablijven. Om je zonden te overdenken, ofzoiets. Zinloos in mijn optiek.

Dat uur nablijven heb ik nooit begrepen. Zit je daar, moet je huiswerk maken, wat toch nooit lukt omdat je helemaal niet gefocust bent. Laten we wel zijn: je zit in een vreemde omgeving, wat al niet studiestimulerend werkt. Je bent waarschijnlijk bizar pissig op die eikel uit je klas dankzij wie je daar zit. En als je er zit vanwege de slappe lach, dan loop je helemaal te gifkikken vanwege het onrecht dat je wordt aangedaan: hoe kan je er nou uit gestuurd worden voor een lichamelijk iets?!?! Let’s face it: als je de slappe lach hebt, kan je niks meer. Je hoeft alleen nog maar het gezicht van iemand te zien en je barst alweer in lachen uit. Doe je niks aan! En die dickhead op wie je zo woest bent, zat je waarschijnlijk al uren te jennen en nu heeft ie helemaal z’n zin. Nee, laat dat huiswerk inderdaad maar doorkomen…

Bron: Giphy

Echt zoiets dat is bedacht tijdens een docentenvergadering: ja, een uur afzonderen, dat zal ze leren. Misschien dat je stomme klusjes mag opknappen op je school in plaats van huiswerk maken, maar het komt allemaal op hetzelfde neer: er wordt niet echt gekeken naar ‘waarom’ je eruit bent gestuurd. Tuurlijk, de conrector zal je/ jullie wat vragen stellen, foei, foei, foei zeggen en that’s it meestal. Word je er regelmatig uitgestuurd, dan word je al snel gezien als probleemgeval en wordt het geduld van zo iemand alleen maar minder- wat natuurlijk al helemaal niks oplost. Want wat zit er nou écht achter de reden dat je eruit bent gestuurd?

Doe mij maar een uurtje yoga

Kijk, de slappe lach, daar zal niet echt een goede reden voor hoeven worden gezocht. Die ruzie met die eikel is dan weer een ander verhaal. Want soms kan je gewoon helemaal niks met die woede die je van binnen voelt. Misschien dat je ‘s ochtends al een kansloze ruzie met je moeder had, werd je onderweg naar school afgesneden door een auto en dumpte je vriendin je tien minuten later op het schoolplein. Alles kan- maar hoe ga je ermee om? Een basisschool in Amerika heeft een andere optie voor nablijvers: een uur yoga. Klinkt zweverig, maar eigenlijk best prima. Die kids moeten gewoon een uurtje in stilte nadenken over wat er is gebeurd en leren om met dat gevoel van woede en frustratie om te gaan. Het resultaat? Niemand wordt er meer uitgestuurd: nou, doe mij zo’n les. Check de video hieronder.

 

This school replaced detention with meditation, and the results were incredible:

Publicado por Opposing Views em Terça, 4 de outubro de 2016

19 thoughts on “Een Uur Yoga In Plaats Van Dat Zinloze Nablijven”

 1. Trackback: hack instagram account
 2. Trackback: ถาดกระดาษ
 3. Trackback: track1,2 shop
 4. Trackback: ท่า sex แนบชิด “Coital Alignment Technique (CAT)
 5. Trackback: search engine for darknet
 6. Trackback: W88.tips
 7. Trackback: internet teknik servis
 8. Trackback: microsoft exchange mail
 9. Trackback: replica shoes
 10. Trackback: covid-19
 11. Trackback: Urban Nido
 12. Trackback: replica 2nd hand cartier watches
 13. Trackback: người yêu không tôn trọng mình
 14. Trackback: buy pure cocaine online
 15. Trackback: ruger in stock
 16. Trackback: Intelligent automation
 17. Trackback: Digital transformation services
 18. Trackback: Sex chemical
 19. Trackback: french bulldog puppies for sale near me in CA ON MA CO OH PA SC MS TN FL UT NH VA AL TX

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +