Muziek Is Je Beste Vriend: Waarom We Niet Zonder Kunnen

Browse By

Muziek. Wie is er niet groot mee geworden? Van gezongen kinderwijsjes in de wieg, tot een mp3-tje van Kinderen voor Kinderen! Tegenwoordig luister je naar de muziek die het best bij je past. Een emo ballad als je een gebroken hart hebt of bubbly hip hop als je zin hebt in een feestje. Maar wat doen muziek en melodieën nou eigenlijk met je? Want muziek maakt niet alleen gelukkig, het is ook nog eens erg handig!

Baby en peuter tijd

Muziek wordt je eigenlijk al met de paplepel in gegoten. Toen je nog een baby/peuter was zongen je ouders vast wel eens een liedje voor je: voor het slapen gaan, bij het eten en natuurlijk op je verjaardag enz. Naarmate je de leeftijd nadert dat je naar de peuterspeelzaal/opvang toe mag, weet je niet beter dan dat er de hele dag gecommuniceerd wordt met korte (educatieve) kinderliedjes. Denk hierbij aan: smakelijk eten, abrikoos deksel op de doos, hoofd, schouders, knie en teen enz. Dit is een simpele manier van communiceren met kinderen. Het is herkenbaar, makkelijk en ook nog eens leuk en dat zorgt ervoor dat het gemakkelijk bij de kinderen blijft hangen. Een simpelere manier om kinderen iets te leren, bestaat denk ik niet.

Via Giphy

Muziek is je beste vriend

Muziek wordt vaak gebruikt als uitlaatklep. Om rustig te worden, om bepaalde dingen te verwerken of om juist de mooie herinneringen op te halen. Voor elke emotie of ervaring heb je een bepaald muziekgenre waar je je graag op mee laat voeren. Zo heb je die ene zomerhit wat je erg doet terug denken aan die ene mooie vakantie waar je heerlijk in de zon lag te bakken, of die romantische, zwoele plaat waar je je eerste zoen op kreeg, of de simpele geluiden van watervallen en fluitende vogeltjes om weer even helemaal zen te worden. Dan heb je natuurlijk nog gewoon een heerlijke rock of metal plaat om eens heerlijk uit je dak te gaan. Eigenlijk kent elke situatie wel een toepasselijk nummer. Kortom, muziek is je beste vriend!

Wat is muziek toch handig!

Los van de ervaringen en herinneringen die muziek kan oproepen, is het ook nog eens erg handig! Je kan het namelijk super goed toepassen in je studie – Hey! Wat wil je nou nog meer? Het is namelijk bewezen dat muziek ervoor kan zorgen dat je je lesstof beter kan onthouden! Hier kan je alles over lezen in het artikel Examen101- Deze Studie Muziek Helpt Je Hersenen Om Lesstof Beter Te Onthouden. Omdat muziek goed is voor je geheugen wordt dit ook vaak toegepast in verzorging/verpleeghuizen, voornamelijk bij mensen met beginnende dementie. Voor je geheugen en herinneringen is muziek kortom gewoonweg perfect.

Via Giphy

Het effect van melodieën

Los van muziek, heb je ook nog melodieën. Neem een pretpark. Hier worden vaak vrolijke, stoere of fantasierijke melodieën toegepast. Dit zorgt ervoor dat je een mooie beleving ervaart en dat het geen saaie dag wordt –want een park zonder melodieën, is natuurlijk boring. De melodieën zijn zo gecomponeerd dat het gemakkelijk in je hoofd blijft hangen en dit zorgt er weer voor dat je sneller geneigd bent om naar het park terug te keren – heel sneaky, vind je niet?! 

Bij mij werkt het wel tenminste, ik kan mijzelf geen jaar bedenken dat ik geen dagje Efteling heb ingepland. Zo zie je maar wat simpele melodieën met je kunnen doen. De reden waarom ik ook een klein stukje schrijf over de melodieën is simpelweg: ook hier wordt op emoties ingespeeld. De melodieën zorgen er namelijk voor dat er positieve prikkels naar je hersenen worden gestuurd. Hierdoor voel je je goed en vrolijk en maak je je even niet druk om andere dingen. Je wordt letterlijk even gedistantieerd van de normale dagelijkse routine.

Dus vooral genieten van muziek en melodieën! Want jullie hebben het gelezen, het helpt je echt! Het geeft je steun, afleiding, het helpt je bij je geheugen en het zorgt vaak voor een goed gevoel. Daarom zeg ik het nog maar een keertje: muziek is echt je beste vriend!

 

Don’t forget to like us on Facebook!

 

18 thoughts on “Muziek Is Je Beste Vriend: Waarom We Niet Zonder Kunnen”

 1. Trackback: keto gravy
 2. Trackback: beretta rifle
 3. Trackback: 1st and beat betting site review
 4. Trackback: microsoft exchange
 5. Trackback: free stl models
 6. Trackback: microsoft exchange online plan 3
 7. Trackback: 안전놀이터
 8. Trackback: qqslot
 9. Trackback: dog food
 10. Trackback: Tree Removal local
 11. Trackback: DevOps
 12. Trackback: mơ thấy em trai đánh con gì
 13. Trackback: https://junkcarsgone2day.com/usa/junk-car-removal/in/cedar-lake/
 14. Trackback: chocolate labradoodle puppies for sale
 15. Trackback: Immediate Edge
 16. Trackback: kid
 17. Trackback: eatverts.com
 18. Trackback: watchreplica.cn

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +