Column- “Ik Keek Nog Een Keer Maar Het Stond Er Echt: Cas Is Overleden”

Browse By

Ik liep een ommetje buiten en keek even op mijn telefoon om te kijken hoe laat het was en of ik nog een berichtje had. Je weet wel, even een vluchtige blik om te kijken of iemand je nodig heeft. Dit keer liepen de rillingen over mijn lijf. Het voelde alsof ik in een droom was beland. Ik deed mijn telefoon snel weg en ging op een bankje zitten. Ik haalde diep adem en keek nogmaals naar mijn scherm. Ja, het stond er echt: “Cas is overleden”.

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat mijn beste vriend plotseling overleed. Ik was zeventien, hij drieëntwintig. Zo jong nog en zo oneerlijk. Kerngezond en altijd vrolijk, wie had gedacht dat een hartstilstand hem zou treffen? De eerste paar uur of wat zeg ik: de eerste paar weken voelde zo onwerkelijk. Niet meer even dagelijks een appje of belletje. Ik keek elke dag minimaal een paar keer op WhatsApp, maar natuurlijk was hij niet meer online… Het werd een soort van obsessie om steeds maar te kijken, teleurstelling volgde keer op keer. Waar haalde ik deze misplaatste hoop vandaan? Ik wist zelf toch ook wat ‘dood’ betekende?

 

Photo Credit Burak Kostak 

Alles was even zo donker

De eerste maanden na zijn overlijden had ik enorme angstaanvallen, sliep ik slecht en viel ik enorm af. Ik besefte mij na een tijd: nee, hij komt echt niet meer terug. Ik zat vaak genoeg op het randje, dat ik echt niet meer inzag hoe ik ooit weer plezier zou kunnen hebben in mijn leven. Iemand zei toen: “Het is nog nooit zo donker geweest dat het niet meer licht werd.” En dat zinnetje heb ik vaak tegen mezelf moeten herhalen. “Het wordt weer licht.” Ik heb behoorlijk donkere gedachten gehad, maar als ik naar Cas zijn foto keek besefte ik ook dat hij zou willen dat ik weer plezier zou hebben.

Schrijven is de beste remedie

Met die gedachten in mijn achterhoofd begon ik langzaam echt te rouwen en verwerken en zo maakte de leegte plaats voor verdriet. Het rouwen en verwerken wat ik die afgelopen weken zo vermeden had, omdat ik niet wilde beseffen datCas er echt niet meer was. Zelfs op zijn crematie was er nog weinig besef, ik voelde meer leegte dan verdriet. Ik ging een moeilijke tijd tegemoet, maar zette veel van mijn gedachte op papier. Schrijven was (en is) voor mij een goede remedie tegen verdriet, boosheid en andere negatieve gevoelens en gedachten. Ik schreef brieven aan hem alsof hij er nog was. Ik verving het dagelijkse appen en bellen door hem brieven te schrijven, in de hoop dat hij over mijn schouder mee las.

 

Photo Credit: Calum MacAuley

Langzaam krijgt het een plek

Na een paar maanden veel schrijven, stopte dit langzaam. Mijn verhalen waren op en mijn leven ging immers ook weer verder. Natuurlijk blijft het gemis tot op vandaag aanwezig en denk ik vaak nog terug aan de mooie momenten die we samen beleefden. Of je nu een familielid, vriend of iemand anders dierbaar verliest: we weten allemaal dat je het verdriet en gemis altijd bij je zal dragen. De kunst is om ermee om te leren gaan, erover te praten of schrijven en het te verwerken.

Maatje, ik wil je bedanken. Je bent 3 jaar lang mijn steun en toeverlaat geweest. Mijn eeuwige dank daarvoor.

 

24 thoughts on “Column- “Ik Keek Nog Een Keer Maar Het Stond Er Echt: Cas Is Overleden””

 1. Trackback: keto chicken thighs
 2. Trackback: dell sunucu teknik servis
 3. Trackback: exchange online plan 2
 4. Trackback: ดูบอลออนไลน์
 5. Trackback: omega planet ocean replica 232 30 46 51 01 003 black dial 45 5mm
 6. Trackback: solar installer Bel Air MD
 7. Trackback: huge tit love dolls
 8. Trackback: Robic Electrical timers manuals
 9. Trackback: cheap wigs
 10. Trackback: DevOps
 11. Trackback: replica rolex sky dweller
 12. Trackback: replica watches
 13. Trackback: rolex replica
 14. Trackback: functional testing
 15. Trackback: bank logins cvv fullz dumps
 16. Trackback: good quality wigs for cheap
 17. Trackback: td banking online
 18. Trackback: tính cách cung bảo bình nữ
 19. Trackback: mơ thấy biển số xe danh con gi
 20. Trackback: nằm mơ chuyển nhà
 21. Trackback: 안전공원
 22. Trackback: sex with real doll
 23. Trackback: cheap opana online no prescription
 24. Trackback: English bulldog puppies for sale near me in CA ON MA CO OH PA SC MS TN FL UT NH VA AL TX

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +