Als Je Straks Als Vrouw Gaat Werken Verdien Je Sowieso 32% Minder Dan Je Mannelijke Collega

Browse By

En met dat percentage zijn we 3 plaatsen gezakt op de wereldranglijst van gendergelijkheid, de Global Gender Gap Index. Landen als Namibië, Burundi en Zuid-Afrika staan boven ons als het aankomt op gelijkheid tussen man en vrouw! Pardon?! En het zal nog zo’n 170 jaar duren voordat er volledige gelijkheid zal bestaan- wtf echt. De vrouwen in IJsland pikken dat dus niet en zijn vorige week massaal om 14:38 uur gestopt met werken. 

Waarom om 14:38? Omdat ze hebben uitgerekend dat het inkomensverschil (wel weer net wat anders is dan gendergelijkheid) tussen de IJslandse man en vrouw 21% is- terwijl ze exact hetzelfde werk doen! Omgerekend in uren komt dat erop neer dat ze vanaf 14:38 gratis werken- terwijl mannen dan wel worden betaald. Reken je het om in maanden, dan werken ze in een jaar vanaf 10 november tot het einde van het jaar voor niks. Achterlijk toch?

Wat zijn we toch vooruitstrevend- not

In IJsland wordt er al jaren geprotesteerd wat ertoe heeft geleid dat 22 procent van alle managers in IJsland vrouw is; meanwhile in Nederland is de politiek in druk overleg of er misschien dan toch maar verplicht een x-aantal vrouwen op hoge functies moet worden geplaatst, aangezien we zo kansloos vrouwen weinig vrouwen aan de top hebben. Gut oh gut, wat zijn we inderdaad ‘vooruitstrevend’ in Nederland zeg- NOT. Het komt er gewoon nog steeds op neer dat als je straks gaat solliciteren, je sowieso minder gaat verdienen dan je male counterparts en minder kans maakt om een topfunctie te krijgen.

In Hollywood rommelt het ook al een hele tijd, omdat actrices als Jennifer Lawrence het gewoon niet meer pikken dat ze minder betaald krijgen dan hun mannelijke co-stars. Check onderstaande video waarin Jennifer zegt vooral boos te zijn dat ze het zover heeft laten komen: ‘Ik was bang om als ‘moeilijk’ over te komen, maar dat is nou net de valkuil waar alle vrouwen in trappen’. Check onderstaande video (vanaf 2.00 minuten) voor haar verhaal:

Dit pikken we toch niet, dames?!

En J-Law is so right! Hoezo zijn vrouwen altijd zo ‘onderdanig’ terwijl mannen gewoon schijt hebben aan alles en het salaris eisen waar ze recht op denken te hebben? Misschien dat we dus allemaal maar een voorbeeld moeten nemen aan de vrouwen in IJsland die op 24 oktober 1975 om 12:10 uur allemaal het werk neerlegden? Daar deed maar liefst 90% van de vrouwen aan mee waardoor er zo’n chaos ontstond, dat de gelijkheid van vrouwen een stuk hoger op de politieke agenda kwam te staan. Een paar jaar later werd hun eerste vrouwelijke president verkozen… Vorige week gingen de IJslandse vrouwen dus opnieuw de straat op; de vraag is, waarom wij niet?

Uitzondering op de regel vormt Petra Grijzen van BNR- radio die vorige week donderdag haar twee mannelijke sidekicks ook liet zitten, toen ze 68% van haar werkdag erop had zitten.

 

https://www.youtube.com/watch?v=VLpTlAJq92g

Let wel, de IJslandse dames protesteren om een inkomensverschil van 21% recht te trekken terwijl wij Nederlandse dames geen fuck doen aan een veel hoger verschil van 32%!!! Come on ladies: ‘May the odds be ever in your favor!’

18 thoughts on “Als Je Straks Als Vrouw Gaat Werken Verdien Je Sowieso 32% Minder Dan Je Mannelijke Collega”

 1. Trackback: hack instagram account
 2. Trackback: world market url
 3. Trackback: exchange hosting fiyat
 4. Trackback: Hemp oil
 5. Trackback: 꽃계열
 6. Trackback: https://www.pornachi.com/porn/eva-gabor-nude/
 7. Trackback: người yêu không tôn trọng mình
 8. Trackback: mơ thấy hoa sen
 9. Trackback: wholesale rockstar energy drink
 10. Trackback: mơ thấy mua nhà
 11. Trackback: Hybrid Regression Testing
 12. Trackback: Online reputation management solutions
 13. Trackback: nằm mơ thấy bốc mộ
 14. Trackback: https://pendaftaran.sscnbkn.win/
 15. Trackback: DevOps
 16. Trackback: Mossberg guns in stock
 17. Trackback: Bitcoin Evolution Review
 18. Trackback: mơ có người chết đánh con gì

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +