Met Deze Truc Kan Echt Iedereen Hoofdrekenen!

Browse By

Die Japanners zijn zo gek nog niet! Leren wij hier op school allerlei ingewikkelde methodes waar de helft van de klas niks mee kan, Japanse kinderen leren om hun andere hersenhelft te gebruiken waardoor het ineens super makkelijk wordt! Hoe dan? Door te tekenen. I kid you not!

We herinneren ons allemaal het opdreunen van de tafels op de basisschool: 1 keer 3 is 3, 2 keer 3 is 6, etc. Zelf moest ik thuis nog urenlang oefenen, omdat het er bij mij maar niet in wilde. Ik had waarschijnlijk meer gehad aan de Japanse methode waarin hoofdrekenen bestaat uit het optellen van het aantal gekruiste lijnen. Wat ik bedoel, wordt in de video hieronder uitgelegd:

UPDATE: Rekentoets gaat verdwijnen

Op 27 februari 2017 berichtte De Telegraaf dat de rekentoets gaat verdwijnen. De Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren heeft staatssecretaris Sander Dekker herhaaldelijk gewezen op de kwalitatieve problemen ervan en aangezien jongeren op het vmbo, havo en mbo dramatisch slechte cijfers ervoor halen, vindt Dekker het hoog tijd om met een alternatief te komen. Hij wil rekenen nu gaan integreren in alle vakken, behalve de talen. Voordat je begint te juichen, de voorbereiding en invoering hiervan zal wel weer zo’n 4 (vier!) jaar in beslag nemen…

Misschien dat iemand Sander Dekker eens zou moeten taggen- dit zou toch een hele verbetering zijn van het rekenkundig onderwijs.

 

Interessant? Like ons op Facebook voor nog veel meer leuks!

15 thoughts on “Met Deze Truc Kan Echt Iedereen Hoofdrekenen!”

 1. Trackback: DevOps software tools
 2. Trackback: replica rolex copies for sale
 3. Trackback: Halskette
 4. Trackback: sexism shirt
 5. Trackback: бинанс
 6. Trackback: Bell'O ATC402 manuals
 7. Trackback: cheap wigs
 8. Trackback: lace front wigs
 9. Trackback: Study in Uganda
 10. Trackback: sell cvv good
 11. Trackback: laguqq
 12. Trackback: universitas malaysia yang menyediakan beasiswa
 13. Trackback: devops
 14. Trackback: Stiiizy flavors
 15. Trackback: chiem bao thay lua

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +