De Beste Tijd Om Te Leren Tijdens Een Hittegolf

Browse By

Lekker, die rits nazomerse dagen, vol korte rokjes, super soakers en waterijs! Doe mij ieder jaar maar zo’n septembermaand! Helaas is september ook Back2Reality-maand en moet er weer hard geleerd worden: maar… wanneer dan? ‘s Ochtends lig je nog lekker te snoozen in je bedje en ‘s middags is hangen in het park met je matties weer veels te leuk. ‘s Avonds dan maar, na je bijbaantje?

Zoals iedereen wel weet: het lichaam functioneert het best rond de 37 graden- verandert de buitentemperatuur, dan zal je lichaam er dus ook alles aan doen om die binnentemperatuur van 37 graden te behouden. Fast forward naar een hittegolf: je hart moet nu meer bloed door je lichaam pompen om zo je huid de kans te geven om zweet te produceren, dat weer het lichaam helpt af te koelen. Normaalgesproken gaat zo’n twintig procent van al het bloed in je lichaam naar je hersenen: da’s een boel zuurstof om op te leren, niet waar? Tijdens een hittegolf daarentegen, not so much; je huid heeft het bloed te hard nodig. Oftewel, je wordt licht in je hoofd en kunt zelfs flauwvallen.

Bron: Giphy

Chillen met die billen
Misschien dat je nu snapt waarom er zo vaak wordt geadviseerd om tijdens een hittegolf VROEG te beginnen met leren- als het nog een beetje koel is. Knal die wekker uit, maak een goeie bak koffie en stamp alle informatie in die hersenen, die nu nog op redelijke capaciteit werken. Gebruik de middag voor het strand en misschien wel een lekkere siësta. Kan je ‘s avonds weer verder leren- als het weer wat is afgekoeld. Mooie bijkomstigheid is dat onderzoek heeft uitgewezen dat het beter is om ‘s avonds te studeren, omdat je hersenen dan het geleerde ‘s nachts nog een keer verwerken- zonder externe prikkels. Wordt die hele zooi meteen ook opgeslagen in je langetermijngeheugen: beter! Moet je alleen weer niet na je bijbaantje gaan leren, want dan ben je moe en zwaar overprikkeld- wacht dan maar tot de volgende ochtend. Rise and shine!

17 thoughts on “De Beste Tijd Om Te Leren Tijdens Een Hittegolf”

 1. Trackback: intelligent
 2. Trackback: canlı casino oyna
 3. Trackback: covid19
 4. Trackback: rolex daytona replica 16520 001 silver strap 40mm
 5. Trackback: Study in Nigeria
 6. Trackback: sexual addiction and divorce
 7. Trackback: Power-sonic PS-665 manuals
 8. Trackback: wigs
 9. Trackback: rolex replica
 10. Trackback: replica new bvlgari watches
 11. Trackback: uk dumps
 12. Trackback: mơ thấy ăn ổi
 13. Trackback: mơ bị sét đánh
 14. Trackback: SSCN BKN 2021 Kabupaten Aceh Tamiang
 15. Trackback: fun88
 16. Trackback: best music gaming 2021
 17. Trackback: car rental kalamata

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +