Steeds Minder Insecten Eigenlijk Best Prima? Als Je Niet Van Eten Houdt Misschien

Browse By

Lekker aan de brunch, komt er weer zo’n schijtwesp op je bord af. En dan die 21 muggenbeten omdat je met het raam open hebt moeten slapen. Nee, dat zijn de types insecten die we allemaal niet echt zullen missen. Beetje jammer dat andere soorten, die we wel nodig hebben, alarmerend snel in hoeveelheid afnemen. Bijen bijvoorbeeld, die ervoor zorgen dat we kunnen eten. 

Als je denkt dat bijen alleen maar goed zijn voor honing, dan heb je het mis. Die lekkere snoeptomaatjes bijvoorbeeld zouden niet in de schappen liggen als er geen bijen zouden bestaan. Tomatenplanten hebben namelijk bijen nodig om te worden bestoven. Sterker nog, er zouden überhaupt geen groentes of vruchten te koop zijn als er geen bijen zouden zijn. Ook je koffie en chocolade worden steeds duurder doordat er minder bijen zijn om de boel te bestuiven. Vind je €3,65 voor een Starbuck nu al veel, maak je borst dan maar nat straks.

Bye bruine boterham

Nee, dan de kevers. Je hebt er waarschijnlijk als kind mee gespeeld en weet nog net dat ze zo’n zwart schild hebben. Lekker boeie verder of ze er zijn of niet toch? Vergeet alleen niet dat je die bruine boterham een stuk minder makkelijker zou kunnen kopen als er geen kevers meer zouden zijn. Hoezo? Omdat kevers de bladluis opvreten die de akkers en dus de tarwe bedreigen. Bye kevers =  bye tarwe = bye lekker bruin bolletje!

Via Giphy

Hoe dan?!

Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar de grote vraag is natuurlijk: hoe komt het dat er steeds minder insecten zijn? En wat kan jij eraan doen?! Tja, we willen allemaal alles nu hebben en vooral HEEL VEEL van dat alles. Oftewel, er wordt steeds meer grond kunstmatig verbouwd, waardoor er minder plek is voor meer wilde natuur. En laat ‘wilde natuur’ nou net een plek zijn waar insecten graag leven: lekker veel verschillende planten, bloemen, etc. Dat betekent voor hen het hele jaar door eten: daar zouden we allemaal wel gaan wonen!

Pesticides zijn echt de pest

Daar komt nog eens bij dat boeren hun gewassen bewerken met allerlei f*cked up pesticiden die ongedierte bestrijden. Tja, dat ongedierte blijft inderdaad weg ja, maar alle overige insecten gaan ook meteen de pijp uit. En dat gebeurt niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. En in sommige landen nog wel even een tandje erger dan hier! Slecht nieuws dus voor de insecten en eigenlijk dus ook voor ons eten.

Pimp je balkon

Het goede nieuws is dat je bijvoorbeeld bijen een handje kan helpen. Er is momenteel zo weinig goed leefgebied voor ze dat ze liever in de stad leven. Leuk je balkon op met wat vrolijke planten en bloemen die bijen voeden en je helpt de bijensterfte dus een beetje tegenaan. Lekker bezig!

 

 

49 thoughts on “Steeds Minder Insecten Eigenlijk Best Prima? Als Je Niet Van Eten Houdt Misschien”

 1. Trackback: ดูบอลสด
 2. Trackback: Hublot Replica watches
 3. Trackback: click to read more
 4. Trackback: shemale sex doll
 5. Trackback: fake watches
 6. Trackback: EAW JFX100 manuals
 7. Trackback: BBK DL333S manuals
 8. Trackback: Digital Transformation consultants
 9. Trackback: how to buy oxycontin online
 10. Trackback: male torso sex doll affordable silicone
 11. Trackback: escort sheffield

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +