Slaapgebrek Is Slechter Voor Je Dan Je Denkt

Browse By

En dit is wat je eraan kunt doen

Een goede nacht slapen- dat is waarschijnlijk al een tijdje geleden? Leren, sporten, socializen, gamen, uitgaan en social media zorgen ervoor dat 24 uur in een dag eigenlijk te weinig is. En dan dus maar minder slapen, want dat kan prima. Toch?

Een eeuw geleden sliepen we gemiddeld 9 uur per nacht- nu zijn velen al blij met zes uur. En misschien zijn we er ook best wel trots op als we weinig slaap nodig hebben, want in de huidige maatschappij is ‘druk zijn’ de norm. Er ‘moet’ steeds meer en even een momentje rust pakken, is eigenlijk not done.

Hi, have we met before?

Alles leuk en aardig, maar te weinig slaap heeft best grote consequenties. Al sla je maar 1 nachtje over, het stimuleert meteen de productie van beta-amyloid cellen en die veroorzaken dus Alzheimer. Nu niet zo zorgwekkend, maar over een tijdje best kansloos om telkens te verdwalen omdat je de weg naar huis niet meer weet.

Net zo verslavend als hard drugs

Voel je niet al te schuldig, want eigenlijk ben je ook maar een produkt van deze tijd vol afleidingen zoals tv, computers en smartphones. De makers hiervan doen er alles aan om je verslaafd te maken- echt alles. Rode stipjes die oplichten als je een berichtje krijgt, piepjes in alle soorten en maten: je hersenen reageren erop alsof het drugs zijn. Ze maken dan namelijk het stofje dopamine aan, die ervoor zorgt dat je je high voelt. Net als wanneer je cocaïne of xtc gebruikt. Best een lekker stofje. Probeer dan maar eens die telefoon te negeren.

Giphy

Dit kan je doen om beter te slapen

1. Even alles wegschrijven

‘s Avonds in bed is natuurlijk de perfecte plek om even alle zorgen van de dag te vergeten. Of, nog beter, om die ruzie nog eens na te spelen. Of te bedenken dat dat ontstoken oog dat je hebt overgehouden aan die nepwimpers er misschien toch wel voor gaat zorgen dat je blind wordt. Dat zorgt er wel voor dat die adrenaline door je lichaam giert en je gegarandeerd de komende twee uur wakker ligt. Oftewel, schrijf al die gedachten van je af. Het hoeft geen afstudeerscriptie te zijn; bullet points zijn genoeg. Opschrijven betekent uit je systeem en weer een grotere kans dat je kan slapen.

Dopl3r

2. Switch to yellow

Vergeet niet om je telefoonscherm van blauw naar geel te zetten ‘s avonds. Dat blauwe licht zorgt ervoor dat de melatonine-aanmaak in je hersenen wordt geblokkeerd en laat melatonine er nou voor zorgen dat je kan slapen…

3. Toch maar even geen koffietje

Dit is wel een enorme ‘duuh’, maar caffeïne of alcohol binnen vier uur voor je gaat slapen, zorgt ervoor dat je minder diep slaapt. Alcohol moet orden afgebroken en dus is je lijf niet aan het herstellen ‘s nachts, maar die alcohol aan het wegwerken. Er blijft dan simpelweg geen tijd over om je cellen te vernieuwen en weer fit te worden. En dan voel je je dus alsof je bent aangereden door een vrachtwagen.

Giphy

4. The magic word

The magic word is een power nap! Gewoon ‘s middags je wekker op 15 minuten zetten en even tukken. Je voelt je als herboren! Blijf je langer liggen, dan is het effect weg en voel je je alleen maar slechter. Velen leven op power naps, dus zeker doen!

469 thoughts on “Slaapgebrek Is Slechter Voor Je Dan Je Denkt”

 1. Trackback: Construction Surveillance
 2. Trackback: nova88
 3. Trackback: gay dating site s
 4. Trackback: can i drink diet soda on keto
 5. Trackback: 쿠쿠티비
 6. Trackback: Köp Oxynorm i sverige
 7. Trackback: Reputation Management experts
 8. Trackback: bilişim danışmanlık firmaları
 9. Trackback: exchange hosting fiyat
 10. Trackback: https://euroclub-th.com/
 11. Trackback: LASER 3D PRINTING
 12. Trackback: Handyman services
 13. Trackback: Villas Near Hyderabad Outer Ring Road for Sale
 14. Trackback: custom diamond painting
 15. Trackback: wigs
 16. Trackback: Software testing
 17. Trackback: 토토
 18. Trackback: web Design Services for Branding
 19. Trackback: dumps with pin review
 20. Trackback: Intelligent Automation
 21. Trackback: con gái bảo bình
 22. Trackback: mơ thấy mít chín đánh con gì
 23. Trackback: best trap 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +