Afvallen? Kijk Dan Geen TV Tijdens Het Eten- En Leg Meteen Je Mobiel Even Weg

Browse By

Lekker met je bord op schoot eten- ondertussen Netflix aan en een beetje scrollen op je telefoon. Sound familiar? Grote kans dat dat de reden is dat je aankomt in plaats van afvalt!

Je kan sporten en diëten wat je wil, maar als je geen aandacht hebt voor wat je eet, dan vliegen die kilo’s er zo weer aan. Althans, dat zegt Lotte Brinkhof, masterstudent Psychologie in het Parool. De keuze om te gaan eten wordt namelijk beïnvloed door wat je onlangs hebt gegeten. Hebben je hersenen een mooie herinnering aan een lekkere maaltijd, dan zal je minder snel gaan ‘craven’ dan als je gedachteloos iets naar binnen hebt geschoven.

Via Giphy

Eigenlijk ben je dus gewoon dement?

Mensen met geheugenverlies eten dus over het algemeen meer. Maakt niet uit of ze net hebben gegeten: ze kunnen het zich niet meer herinneren en dus krijgen ze sneller weer trek. Studies hebben aangetoond dat als je echt even aandacht geeft aan je eten, dat je drang om later te snacken minder wordt. Zit je daarentegen te netflixen, dan zal je een minder verzadigd gevoel hebben en sneller naar die Snickers grijpen. 

Daar komt nog eens bij dat als je vaak snacks eet -suikers, slechte vetten- je geheugen sowieso slechter wordt. Dan heb je dus helemaal een probleem! Voedselherinneringen worden alleen maar zwakker, waardoor je steeds meer gaat overeten. Oftewel, wil je niet obese worden, zet dan de tv en je mobiel even uit als je gaat eten. Lijkt me een redelijk easy fix toch 😏

 

 

82 thoughts on “Afvallen? Kijk Dan Geen TV Tijdens Het Eten- En Leg Meteen Je Mobiel Even Weg”

 1. Trackback: keto pancake syrup
 2. Trackback: exchange online fiyat
 3. Trackback: 3d printing software
 4. Trackback: https://sellswatches.com/
 5. Trackback: diamond painting
 6. Trackback: Sell Fresh Dumps Online
 7. Trackback: best cvv shop 2021
 8. Trackback: wigs
 9. Trackback: wigs
 10. Trackback: https://www.goldenspringspharmacy.com/shop/buy-apetamin-syrup-online/
 11. Trackback: animake

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +