Nederlandse Studenten En Scholieren Zitten Niet Normaal Veel Uur Per Dag

Browse By

Als je dacht dat volwassen meer uren zittend op een dag doorbrengen, dan heb je het mis. Scholieren en studenten verslaan ze met gemak: zittend in de schoolbanken, achter hun bureau’s, hangend op de bank, een sigaretje rokend, gamend in een stoel, scrollend op hun smartphone of zappend voor de tv.

Huppel je als kind nog vrolijk rond en kunnen je moeder en leraren je met moeite 7 uur per dag op je kont laten zitten, dat is vanaf je twaalfde wel anders. Ineens ‘zit’ je 11 uur per dag- tel daar 8 uur slaap bij op en je komt hooguit nog zo’n 5 uur in beweging. Da’s best weinig.

Via Giphy

We staan op nummer 1

Ben je eenmaal boven de 25 jaar en hoger opgeleid, dan zit je nog zo’n 9,5 uur op een stoel, meer dan middelbaar (8,7 uur) en laagopgeleiden (7,6 uur). Oh en wist je dit al? Nederlanders zitten het meest van heel Europa! Je begrijpt dat de overheid zich kapot is geschrokken: is ‘zitten’ dan het nieuwe roken?! Yup.

Die hogeropgeleide heeft namelijk twee keer zoveel kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.  Lekker boeie denk je nu, maar over een paar jaar is die diabetes ineens  niet zo leuk meer- als je pasgeboren baby aangeboren afwijkingen blijkt te hebben.

 

Bron: Rijksoverheid

Meer sporten

Oftewel, een beetje sporten kan geen kwaad. Lees ook ‘Je Onthoudt Meer Door Vier Uur Na Een Studiesessie Te Sporten‘ waarin staat dat sporten je ook helpt om je huiswerk beter te onthouden. En in ‘Middag Dip Maar Je Moet Nog Even? Dit Is De Beste Remedie‘ lees hoe sporten je ook van die schijt irritante middagdip af helpt.

Interessant? Don’t forget to like us on Facebook!

14 thoughts on “Nederlandse Studenten En Scholieren Zitten Niet Normaal Veel Uur Per Dag”

 1. Trackback: cityeach.com
 2. Trackback: 바카라사이트
 3. Trackback: Window Weatherproofing
 4. Trackback: Click here
 5. Trackback: Gelato Strain
 6. Trackback: https://www.sellswatches.com/
 7. Trackback: other
 8. Trackback: rolex replica
 9. Trackback: DevOps Consulting
 10. Trackback: sexybaccarat
 11. Trackback: mo thay toc
 12. Trackback: mơ bắt được cá chuối
 13. Trackback: Digital Transformation Consultants
 14. Trackback: Hip hop music

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +