Niks Studeren, Doe Mij Maar Lekker Werken

Browse By

Nu de studiefinanciering is vervangen door het leenstelsel, is het helemaal niet meer zo vanzelfsprekend om te gaan studeren. Niet iedereen wil later opgezadeld zitten met een schuld van (minimaal) €21.000, gunstige rente of niet! Steeds meer scholieren zullen dan ook beslissen om na school meteen te gaan werken. Op zich prima, alleen zal je wel wat inventiever moeten zijn om zonder vervolgdiploma een baan te landen.

Als je net als ‘de rest’ gaat solliciteren op zogeheten ‘open’ vacatures, zoals je die je op vacaturesites en bij werving- en selectiebureaus tegenkomt, dan verklein je je kansen aanzienlijk. Hier worden diploma’s namelijk juist gebruikt om kandidaten te selecteren. Praat liever met familie en vrienden, oftewel je netwerk, en kijk of je via hen te horen krijgt over banen, die wel moeten worden opgevuld, maar niet ‘open’ staan.

Er bestaan namelijk zeker wel beroepen waar je een mooi salaris kan verdienen, zonder zelfs een diploma nodig te hebben. Neem nou die jongen die weleens bij je ouders aanbelt en probeert om ze een nieuw energiecontract in de maag te splitsen? Juist, dat is een Sales Agent en die verdient €1600- €4000 in de maand. En roep je dat je echt nooooit vuilnisman gaat worden? Hier vang je tussen de €1900- €2500 per maand voor. Zo zie je maar, niet zomaar een beroep uitsluiten.

Bron: Giphy

Laten we even vooropstellen, dat een diploma niet meer betekent dan dat je bepaalde kennis en vaardigheden bezit die gerelateerd zijn aan dat diploma. Het betekent dus niet dat je zónder dommer bent dan iemand mét diploma’s en dat je zonder gedoemd bent om te mislukken. Oprah Winfrey en Mark Zuckerberg hebben niet eens een diploma en kijk eens waar zij terecht zijn gekomen! Wat een powerhouses zijn dat!

 

Bron: Giphy

Als je een beroep kunt vinden, dat je gelukkig maakt, dan hoef je geen dag van je leven te ‘werken’. Motivatie leidt tot doorzettingsvermogen en dat kan geen hogeschool of universiteit je leren, dat haal je uit jezelf. Realiseer je echter wel, dat de maatschappij is ingericht op mensen met diploma’s en dat je zonder net even wat meer je best moet doen om jouw succes te vinden. Als dat geen obstakel voor je is, ga er dan voor! Voel je echter een lichte twijfel, denk dan toch nog even goed na; misschien is die vervolgopleiding toch zo gek nog niet?

 

33 thoughts on “Niks Studeren, Doe Mij Maar Lekker Werken”

  1. Trackback: mainreplica.com
  2. Trackback: CI/CD
  3. Trackback: nằm mơ thấy phật bà quan âm
  4. Trackback: digital transformation
  5. Trackback: AR-12 Pro
  6. Trackback: Digital Marketing
  7. Trackback: mơ thấy gạo đánh con gì

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +