Baas Mag Niet Meer Weigeren Als Je Thuis Wilt Werken

Browse By

Het is voor jou waarschijnlijk ondenkbaar dat er een tijd bestond zonder mobiele telefoons en laptops, maar voor de ouwe rotten ons onder is dat tijdperk nog maar net aangebroken. Mede daarom vecht het bedrijfsleven nog een beetje met het fenomeen ‘Het Nieuwe Werken’; oftewel niet langer je tijd uitzitten op kantoor, maar zelf bepalen hoeveel uren je werkt en beoordeeld worden op het werk dat je aflevert. Tegensputteren mogen ze, die ouwe kerels in muffe pakken, maar weigeren niet meer zomaar- daar heeft de Wet Flexibel Werken voor gezorgd. Doe er je voordeel mee!

Die muffe pakken hebben er dus moeite mee dat ze niet langer kunnen controleren of hun werknemers wel ‘hard genoeg werken’. Ze vonden het maar wat fijn om vanuit hun corner office de ogen langs de kantoortuin te laten gaan en zo in de gaten te houden of Truus al opschoot met de boekhouding of dat ze ‘wéér’ een kop koffie aan het halen was. Die ‘talloze’ koppen koffie kreeg Truus dan tijdens haar evaluatiegesprek op haar bord gesmeten, waarna ze kon fluiten naar de salarisverhoging die ze zo had gewenst.

http://gph.is/2bQ3Glr

Bron: Giphy

Aaaah, die goede oude tijd.. Tegenwoordig moeten die muffe pakken het doen met ‘vertrouwen’ en dat vinden ze maar niks. Vertrouwen dat hun werknemers de uren werken die nodig zijn om hun opdrachten af te krijgen. En gezien alle technologische hulpmiddelen (mobiele telefoon, laptop en de Cloud) die we nu voor handen hebben, hoeft niemand meer persé op kantoor aanwezig te zijn- nog zo’n doorn in hun ouwe, verroeste oog. Wat ze maar niet willen inzien, is dat hun controledrang heeft geleid tot een makke schapen-cultuur, waarin werknemers zich bezig houden met hun taken- en niks meer. (Alle creativiteit vloeit zo toch weg uit een bedrijf?!)

Bron: Giphy

Maar goed, koppig als ze zijn, hebben ze het jarenlang tegengehouden. Tot dit jaar! The time for change has come- en wel in de vorm van een heuse wet! De Wet Flexibel Werken is begin 2016 in werking gesteld en deze houdt -hoe verrassend- in dat je je baas mag verzoeken om aanpassing van je zogeheten ‘arbeidsplaats, arbeidsduur en arbeidstijd‘. Voordat je zo’n verzoek op papier zet (een van de voorwaarden), moet je wel minimaal een half jaar in dienst zijn, het bedrijf moet meer dan tien werknemers hebben en je moet je verzoek minimaal twee maanden voor je gewenste ingangsdatum indienen.

Bron: Giphy

Maar wat kan je nou precies vragen dan? Nou, je kan bijvoorbeeld voorstellen om twee dagen vanuit huis te werken om zo minder tijd kwijt te zijn aan files. Of misschien moet je voor iemand zorgen en wil je die (mantelzorg)uren op een ander moment inhalen? Misschien werk je thuis ook gewoon veel beter- minder afleiding van collega’s- en laten we wel zijn: dan ben je toch alleen maar productiever?! Heel belangrijk, je werkgever moet wel met hele goede redenen komen om jouw verzoek af te wijzen: bijvoorbeeld veiligheidsissues of ernstige problemen met het rooster. En reageert je baas niet minimaal één maand voor je gewenste ingangsdatum, dan kan hij niet meer weigeren en gaat je verzoek sowieso door!

Ja, ja, move over oude garde en maak plaats voor een verfrissende blik op werken- wij zullen wel even laten zien dat je ook hartstikke productief kunt zijn vanuit de trein, een wit strand op Bali en ja, zelfs op de wc!

Bron: Giphy

17 thoughts on “Baas Mag Niet Meer Weigeren Als Je Thuis Wilt Werken”

 1. Trackback: life like premium sex dolls
 2. Trackback: คาสิโน
 3. Trackback: 여우코믹스
 4. Trackback: Rescue Tow San Marcos CA
 5. Trackback: mơ tắm sông đánh đề con gì
 6. Trackback: mơ bị mất đồ
 7. Trackback: 5d diamond painting
 8. Trackback: warzone hacks free
 9. Trackback: concrete depot
 10. Trackback: buy driver license online
 11. Trackback: What is Intelligent Automation
 12. Trackback: https://ppgtechs.com/usa/computer-repair/mt/kalispell/
 13. Trackback: online dumps shop
 14. Trackback: dumps shop legit
 15. Trackback: mơ thấy rắn hổ mang đánh con gì
 16. Trackback: check it out
 17. Trackback: mandatory child protection training

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +