Top 5 Meest Voorkomende Ongedierte In Je Studentenkamer- En Hoe Je Ervan Af Komt

Browse By

De grote dag is daar: eindelijk op kamers! All is well totdat je een muis ziet wegschieten achter die torenhoge stapel afwas. Wat nu? Je kan moeilijk je vader bellen om te helpen, maar hebt eigenlijk geen idee wat je moet doen. Daarom: de top 5 onwelkome medebewoners en hoe je ervan af komt.

1. Rat(atouille)

De rat kennen we in twee varianten: bruin en zwart. De bruine hobbelt rond op vuilstortplaatsen, in riolen, kelders en stallen; de zwarte is een ervaren klimmer, nestelt zich dan ook graag onder dakpannen en zit vaak in hoge gebouwen. Het grote verschil is dat mr. Brown van nattigheid houdt en mr. Black juist meer van droog. Oh en de zwarte rat was ook de verspreider van de Pest- de ziekte die zo’n 75 miljoen mensen heeft uitgeroeid. Oftewel, die verspreiden ziektes.

Bestrijding: 

Ratten zijn bijzonder schuw, dus ze zijn heel moeilijk te bestrijden. Gif eten ze amper en dus kan heel lang duren voordat een plaag onder controle is. Probeer het niet zelf, maar haal er professionals bij! Eigenlijk zijn ratten gewoon altijd zwanger, waardoor ze zich in een jaar zo ongeveer kunnen verduizendvoudigen. Oftewel: keep ‘m away! Hou deuren en poorten goed gesloten en hou klimplanten en bomen min. 60 cm verwijderd van ramen. Zorg dat voedsel onbereikbaar voor ratten bewaard wordt, zorg voor goed afsluitbare vuilcontainers en een frequente afvoer van vuilnis.

2. Muizen

Muizen herken je aan keutels of je ziet ze gewoon voor je neus wegschieten. Beter onderneem je meteen actie, want om je een idee te geven: een muis is al na twee maanden geslachtsrijp en krijgt zo’n vijf à tien jongen per worp. Een muizenplaag heb je dus heel snel!

Bestrijding: 

Ja, die afwas kan je dus echt niet meer laten staan- die móet gedaan worden. Stop alle gaatjes, waar ze doorheen kunnen komen, dicht met staalwol- daar kunnen ze zich niet doorheen eten. Laat ook geen etensresten achter en stop eten, ook voer voor dieren, in een afgesloten container. Leg vergif neer op de plekken waar je keutels vindt- maar let op dat je andere huisdieren er niet van kunnen eten! Er zijn tegenwoordig ook apparaatjes te koop die een ultrasoon geluid uitstoten, dat wij niet kunnen horen, maar muizen mega irritant vinden. Alleen, wie zegt dat je huisdieren dat geluid niet horen? Het schijnt niet een hele succesvolle methode te zijn. Je kunt ook diervriendelijke muizenvallen kopen- en ze op die manier terugplaatsen in de natuur. Die zouden mijn voorkeur hebben.

3. Fruitvliegjes

Wie kent ze niet: die horde fruitvliegjes die in de hoek van je keuken hangt 🙄 Niet vanaf te komen haast! Dit is waar ze op af komen:

 • Overrijp, rottend & beschimmeld fruit
 • Rottend & beschimmelde groenten
 • Wijnrestjes in een opgedroogd glas
 • Gemorst vruchtensap
 • Planten & kruiden waarvan blaadjes dor of rot zijn
 • Tuinaarde + potgrond met kunstmest en/of plantenvoeding
 • Bedorven voedsel in je vuilnisbak
 • Koffiedik in je koffiezetapparaat
 • Gebruikte koffiepads & theezakjes

Bestrijden:

Zorg dat je de voedselbron vindt; verwijder je die, dan ben je vrij snel van die plaag af. Vind je die niet, dan kan je altijd nog een val zetten. Pak daarvoor een plastic bakje met een deksel, doe er een laagje honing en prik een klein gaatje in de deksel. De vliegjes zullen erin gaan, maar niet meer de weg naar buiten weten te vinden.

4. Zilvervisjes

De site ‘zilvervisjes weg’ omschrijft ze als volgt: “Zilvervisjes en papiervisjes kunnen via leidingen en openingen in spauwmuren bij de buren op bezoek gaan. Ook zijn ze erg reislustig en glippen ze graag in een jas van visite of in een koffer in een hotel of vakantiehuisje. Een pakketje van een webshop is ook prima openbaar vervoer voor de visjes. Als er een vrouwtje met bevruchte eitjes bij de reisgenoten zit, is gezinsuitbreiding gegarandeerd.”

Bestrijden: 

Je kunt een spray van HG kopen of voor een natuurvriendelijke variant gaan.

5. Vlooien

Die komen gezellig met je huisdier mee naar binnen- in hun vacht. Je herkent een vlooienplaag aan jeukende bultjes rond je enkels- no fun. Ook zal je hond of kat zich helemaal scheel krabben- geef ze dan ook regelmatig anti vlooienmiddel, want een plaag wil je echt voorkomen. Geloof me.

Bestrijden: 

Zorg dat je een goede stofzuiger gebruikt en zuig alles, maar dan ook alles, uit. Gooi beddengoed, spreien en kleding in de was en stofzuig dan nog een keer. Gebruik vervolgens een bestrijdingsmiddel. Helaas zijn vlooien al redelijk resistent aan het worden voor dat spul, dus schakel bij een ernstige plaag een professioneel bedrijf in.

 

 

16 thoughts on “Top 5 Meest Voorkomende Ongedierte In Je Studentenkamer- En Hoe Je Ervan Af Komt”

 1. Trackback: menu digitale gratis
 2. Trackback: cornhole skins
 3. Trackback: devsecops meaning
 4. Trackback: dillon floor plan richmond american
 5. Trackback: this post
 6. Trackback: kimber firearms for sale
 7. Trackback: diamond paintings
 8. Trackback: mơ thấy ăn ổi
 9. Trackback: mơ thấy nhẫn vàng đánh con gì
 10. Trackback: mơ thấy đá bóng đánh con gì
 11. Trackback: carding dumps
 12. Trackback: https://www.squeeqee.co.uk/carpet-cleaning-borehamwood
 13. Trackback: best cvv website online
 14. Trackback: mo thay di chua
 15. Trackback: giải mã giấc mơ thấy người yêu cũ
 16. Trackback: mơ thấy mất xe đạp

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +