Finland Schaft Alle Schoolvakken Af: Daaag Aardrijkskunde, Frans Of Economie!

Browse By

Het Finse schoolsysteem is een van de beste ter wereld, maar denk niet dat de overheid daar lekker achterover leunt en denkt: ‘toppie, niks meer aan doen’. Integendeel! Ze vinden het huidige schoolsysteem veel te ouderwets; hoog tijd voor iets dat in de 21e eeuw past!

Dus in plaats van dat leerlingen aparte vakken moeten volgen, krijgen ze een zogeheten ‘interdisciplinaire’ vorm aangeboden, oftewel ze bestuderen fenomenen of specifieke onderwerpen. Neem het fenomeen ‘de Tweede Wereldoorlog’, die bekijken ze dan vanuit het historische, economische en wiskundige perspectief: hoppa, da’s drie vakken ineen! Voor het vak ‘Werken In Een Café’ krijgen ze dan weer een breed scala aan informatie op het gebied van Engelse taal, Economie en Communicatiekunde toegespeeld.

Bron: Giphy

Kies je eigen onderwerp

Jongeren vanaf 16 jaar krijgen dit systeem aangeboden en het idee is dat de leerling zelf kiest welk onderwerp of fenomeen hij/zij wil uitdiepen. Uiteraard moet die keuze samenhangen met hun kwaliteiten en hun ambities voor de toekomst. Op deze manier zal geen enkele leerling meer eindeloze lessen Scheikunde moeten volgen terwijl hij/zij zich afvraagt: waaróm in Hemelsnaam?!

Ook zullen leerlingen niet langer lamgeslagen in een klas hoeven zitten, wachtend tot ze eens een keer antwoord mogen geven. Ze zullen in kleine groepjes samenwerken aan vraagstukken. De verwachting is dat het systeem in 2020 wordt uitgerold.

Van: Bright Side 

6 thoughts on “Finland Schaft Alle Schoolvakken Af: Daaag Aardrijkskunde, Frans Of Economie!”

  1. Trackback: primewire.link
  2. Trackback: Bosch Xeo manuals
  3. Trackback: LG LDA-511 manuals
  4. Trackback: DevSecOps
  5. Trackback: mơ thấy con voi
  6. Trackback: buy dilaudid online

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +