Het Festival Seizoen Staat Voor De Deur: 7 Tips Van De Redactie

Browse By

Het festival seizoen staat weer voor de deur! Roep je festival buddies bijeen, bestel die tickets en de voorpret kan beginnen. Of je nu naar Lowlands, Pinkpop, Rockwerchter gaat: wij zetten de handigste en beste festival tips voor jou op een rijtje. Zodat jij optimaal voorbereid bent en zorgeloos kan genieten van jouw favoriete artiesten.

#1: Stay hydrated

Voldoende drinken is altijd belangrijk, maar als je staat mee te zingen en dansen in de volle brandende zon raak je sneller uitgedroogd dan normaal. Daarvoor is het op een festival extra belangrijk dat je voldoende drinkt. Maar let op: vergrijp jezelf niet alleen naar de alcoholische dranken, drink daarnaast ook voldoende water. Tegenwoordig heb je op de meeste festivals een speciaal waterpunt: daar kun je gratis een bekertje water halen!

Via Giphy

#2: Be sun-proof

Buiten dat je sneller uitgedroogd raakt in de zon, kun je natuurlijk ook nog pijnlijk verbranden… Zorg er dan ook voor dat zonnebrand altijd op jouw festival-paklijst staat en dat je jezelf om de 2 uur even insmeert. Vergeet ook je zonnebril niet, want ook je ogen hebben bescherming nodig. Hoe donkerder het glas van je zonnebril, hoe beter jouw ogen beschermd worden.

#3: Koop een powerbank

Ben jij iemand die zijn smartphone niet graag mist? Koop dan een goede powerbank. De meeste festivals hebben ook mobiele oplaadpunten, daar lever je jouw telefoon in en kan je hem weer ophalen als hij opgeladen is. Dit natuurlijk wel tegen betaling… Kun je niet zo lang zonder telefoon? Voor de echte phone addicts zijn powerbanks dan de ideale oplossing. (Tip om batterij te besparen: zet je Wi-Fi, Bluetooth en andere onnodige functies uit!)

#4: Zorg voor de goede outfit

Buiten dat je er natuurlijk stylish uit wilt zien, moet je outfit ook comfortabel zijn. Trek dus niet je allermooiste galajurk uit de kast… Goede schoenen dragen is een must, slippers zijn een echte no-go. Bovendien kan een festivalterrein best modderig zijn, vooral als het heeft geregend, zorg er dus voor dat de schoenen die je draagt vies mogen worden. En over regen gesproken: zo’n goedkope regenponcho in je tas doen, kan nooit kwaad.

Via Giphy

#5: Laat waardevolle spullen thuis

Festivals zijn als een soort walhalla voor zakkenrollers, neem dus vooral geen onnodige waardevolle spullen mee. Je kunt best een paar dagen zonder je laptop of tablet. Haal ook alle onnodige pasjes uit je portemonnee en neem alleen mee wat écht belangrijk is, laat bij voorkeur je pinpas thuis en zorg voor contant geld op zak!

#6: Neem geen vloeibare middelen mee

Water, alcohol, frisdrank of deo worden bij de ingang afgenomen en weggegooid. Echter mag je tegenwoordig op de meeste festivals wel een lege plastic fles met ZONDER dop meenemen: deze kun je vullen met kraanwater.

#7: Geniet!

Last but not least: vergeet niet te genieten en maak er een onvergetelijk festival van samen met je vrienden!

Via Giphy

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +