Back2School- 8 Manieren Om Een Studentenkamer Te Vinden

Browse By

Nou, drie keer zuchten en het einde van de vakantie is weer in zicht. En daarmee ook die nieuwe studie- in die andere stad. Langzaam dringt de werkelijkheid tot je door: je gaat op kamers! Moet je die kamer alleen nog wel even vinden.. Nou, daar gaan wij je bij helpen!

Hierbij de 8 beste manieren om een studentenkamer te vinden:

1. Netwerken, netwerken, netwerken

Praat om te beginnen eens met je ouders, want misschien hebben die wel connecties in de stad waar je wilt gaan wonen. Wie weet hebben ze nog wel een oude studievriend, die een kamertje op zolder over heeft.

Via Giphy

2. There’s always a Facebook page

Schakel ook social media in; vooral Facebook heeft wel een pagina voor ongeveer elke stad die je je maar kunt bedenken. Hierop worden kamers aangeboden, maar je kunt natuurlijk ook zelf oproepjes plaatsen.

3. Schrijf je NU in

Een belangrijke stap die ik ben vergeten en waar ik JAREN spijt van heb gehad: schrijf je zo snel mogelijk in bij de studentenwoningcorporatie in jouw toekomstige stad! Doordat dit soort woningen aantrekkelijk zijn qua huurprijs (wettelijk bepaald), hebben ze vaak een enorme wachttijd, dus hoe sneller je bent, hoe beter. Komt er een kamer vrij in een woning, dan kan je je inschrijven en als je bij degene met de langste inschrijftijd hoort, mag je komen hospiteren (wat is hospiteren? Lees het hier).
– Voor stadsregio Amsterdam, Delft, Den Haag, Deventer, Leiden, Zuid- Kennemerlad of Wageningen, kun je je inschrijven bij Studentenwoningweb
– Voor Utrecht, Amersfoort, Rotterdam, Tilburg of Zwolle kun je bijv. terecht bij SSH

4. Together we can make it happen

Gaat een vriend(in) van je in dezelfde stad studeren, werk dan samen! Als de een een kamer vindt, kan die jou mooi voordragen bij de eerstvolgende hospiteerborrel. Precies hoe ik mijn eerste kamer via een oud-hockeyteamgenootje heb gevonden.

Via Giphy

5. Anti-kraak: ook dikke prima

Je kunt ook anti-kraak gaan zitten; daar hebben wij van Future Rebelz dus hele goede ervaringen mee! Tuurlijk, je hebt weinig huurbescherming en omdat dit soort panden op de lijst staan om gesloopt te worden, kan je binnen korte tijd eruit worden gezet. Maar als je tegen die onzekerheid kunt: de huur is laag en sommige panden zijn supervet om in te zitten! Zo hadden wij ooit een ruimte ter grootte van een balzaal waardoor we met skateboards naar de wc moeten- need I say more? Ook hiervoor moet je bij woningcorporaties zijn zoals de Zwerfkei in Amsterdam of AdHoc in Den Haag

Bron: Giphy

6. Transformatiewoningen- say what?!

Je kunt je ook inschrijven bij zogeheten transformatie- organisaties. Die toveren leegstaande kantoorpanden om tot studentenwoningen- overigens precies wat ze met ons anti- kraakpand hebben gedaan. De grootste organisatie op dit gebied is Socius.

7. De ordinaiare huisjesmelker

Dan heb je natuurlijk nog de particuliere verhuurders (of moeten we ze maar gewoon huisjesmelkers noemen?) Als je voor dit traject gaat, dan is het echt ‘survival of the fittest’. Huizen verschijnen op bijv. Kamernet.nl of Facebook en wie het eerst komt, die het eerst maalt. Wees wel op je hoede, hier zitten ook een hoop fake rentals tussen. Maak dus niet meteen die 1000 euro borg over, maar verricht even wat onderzoek.

8. Money money money

Tot slot kan je je natuurlijk ook altijd inschrijven bij een makelaar of bemiddelingsbureau. Neem dan wel een zak geld mee.

27 thoughts on “Back2School- 8 Manieren Om Een Studentenkamer Te Vinden”

  1. Trackback: Lenovo ThinkCentre M71e manuals
  2. Trackback: DevOps as a service
  3. Trackback: mơ bị mất đồ
  4. Trackback: 안전토토사이트
  5. Trackback: replica rolex
  6. Trackback: Acupuncture Beaufort Sc
  7. Trackback: My Homepage

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +