10 Dingen Die Je Tussenjaar Onvergetelijk Maken

Browse By

Nou, het zit erop. Eindexamendiploma in de pocket en op naar je vervolgopleiding. Of niet… Je kan natuurlijk ook een tussenjaar nemen! Een jaar vol geweldige ervaringen, die je niet alleen voor altijd bijblijven, maar die ook nog eens goed staan op je cv! Hieronder een paar ideetjes om het beste uit je tussenjaar te halen.

1. Ik ga op reis en ik neem mee…

Het meest voor de hand liggende ding om tijdens je tussenjaar te doen, is natuurlijk reizen. Een paar maanden door Zuid- Amerika trekken, backpacken in Australië of op avontuur met de Trans Siberië Express, alles is mogelijk! Je maakt kennis met verschillende culturen en gebruiken, die zo anders zijn, dat je Nederland nog gaat waarderen. Geloof me, als je zes uur op de vertraagde trein naar Dehli zit te wachten, is de NS ineens zo erg niet meer.

2. Voluntary work, work, work, work, work

Vrijwilligerswerk is ook een prachtige manier om je grenzen te verleggen, ervaringen op te doen en aan je cv te werken. Zo worden er talloze projecten over de hele wereld aangeboden waarvoor je je kunt inschrijven. Deze projecten variëren van huizen bouwen op Fiji tot aan het voeren van wilde dieren in Afrika!

Tussenjaar_https-::nl.pinterest.com:pin:345299496399564527:

Bron: MyModernMet

3. Wie is hier de reisleider?

Een hele leuke manier om je avontuur in het buitenland betaalbaar te houden, is door reisleider te worden. Als je organiseren leuk vindt en goed met mensen kunt omgaan, dan is dit zeker een aanrader. Zo kan je als staflid voor jongerenreizen aan de slag. Feestjes en watersport aan de Spaanse Costa Del Sol of een mooie culturele rondreis door Italië: de organisatie ligt helemaal in jouw handen!

4. Ich bin der Anton aus Tirol!

Als je nou heel goed bent in een sport waarom maak je dan van je hobby geen werk? Wat dacht je van ski- instructeur in de Alpen of windsurfleraar in Australië?! Beste combinatie ever toch?!

Bron: Giphy

5. Let’s go to Neverland (and never come back till forever ends)

Misschien vind je Disneyland maar kinderachtig, maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het werken daar achter de schermen FANTASTISCH is! Ik heb in Parijs met honderden medewerkers op een campus gewoond: elke avond feest! Mijn werk voor attracties (elke ochtend verplichte testritjes in Space Mountain!) heeft me heel veel geleerd over klantgerichtheid en bovenal: crisismanagement. (Probeer jij maar eens een vader van vier kinderen die twee uur in de rij heeft gestaan uit te leggen dat Space Mountain buiten werking is…)

Bron: Giphy

6. Keep calm and be a farmer

Als het boerenleven helemaal jouw ding is, dan kan je ook allerlei landbouwactiviteiten gaan ondernemen! Zo kan je schaapsherder worden in Nieuw- Zeeland, veedrijver in Australië of wat dacht je van appels plukken in Frankrijk? Hoe leuk!

7. Driftbuien inbegrepen

Hou je van kinderen en van het comfort om in een gastgezin te verblijven, dan is au-pair misschien iets voor jou. Kost en inwoning worden verzorgd, je leert een nieuwe taal en gaat echt op in de cultuur. Je maakt dingen mee, die normaalgesproken alleen de lokale bevolking beleeft. Dat is toch net even anders dan er op vakantie naartoe gaan en niet verder komen dan de toeristische trekpleisters!

Au Pair https-::nl.pinterest.com:pin:391531761329529747:

8. Sailing Away

Heb je geen zeebenen en word je snel misselijk op een boot, dan is werken op een jacht misschien niet jouw ding. Maar als dat allemaal A-Okay voor je is, dan zou ik zeker nadenken over een jaartje de wereldzeeën overvaren! Je kan namelijk een leuke boterham verdienen aan het schenken van lemonade iced tea’s aan de rijken der aarde.

9. To teach is to touch a life forever

Ben je meer maatschappelijk betrokken en wil je echt een verschil maken in het leven van bijv. kinderen in ontwikkelingslanden, dan zou je kunnen overwegen om Engelse les te gaan geven. Je hoeft geen ervaring met lesgeven te hebben, maar een goede basiskennis van Engels is wel nodig. Een prachtige manier om een steentje bij te dragen!

10. High school Musical in real life

Altijd al een gele bus naar school willen nemen, dan is een uitwisselingsprogramma met Amerika wat voor jou! Je leert vloeiend Engels spreken, gaat naar een echte American High School, juicht daar het football-team aan en proeft van het echte Amerikaanse leven! Ga je naar Californië, dan heb je alle celebs op steenworp afstand wonen; kies je voor het prachtige Montana, dan kan je je outdoor-hart ophalen! Amerika heeft voor ieder wat wils!

Bron: Giphy

Van: Seventeen

51 thoughts on “10 Dingen Die Je Tussenjaar Onvergetelijk Maken”

 1. Trackback: cheap wigs
 2. Trackback: replicas cheap replika bvlgari
 3. Trackback: nằm mơ thấy mình thắp hương
 4. Trackback: cvv-me.su
 5. Trackback: 링크모음
 6. Trackback: trusted online betting malaysia
 7. Trackback: New Haven Bail Bonds
 8. Trackback: Digital Transformation solutions
 9. Trackback: đeo kim cương có may mắn không
 10. Trackback: nằm mơ thấy chó đẻ
 11. Trackback: best edm 2021
 12. Trackback: myrtle beach travel park
 13. Trackback: Bichon Puppies for Sale
 14. Trackback: immediate edge
 15. Trackback: facebook old version
 16. Trackback: The Natural Penguin
 17. Trackback: order cialis online in usa canada uk australia without prescription nextday shipping

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +