#TBT- Wist Je Dat De Eerste Computer Programmeurs Vrouwen Waren?

Browse By

Waarschijnlijk zie je een stel (onderuitgezakte, meurende, ongeschoren) kerels voor je als je aan computer programmeurs denkt. Tegenwoordig bestaat het vak inderdaad overwegend uit mannen, maar deze kerels hebben hun werk wel te danken aan een stel vrouwen. Vroeger was programmeren namelijk echt een vrouwenbaan- de dames werden ook wel menselijke computers genoemd.

‘Het lijkt op het plannen van een etentje’, zo legde Adm. Grace Hopper, een computerwetenschapper, uit aan de lezers van Cosmopolitan in 1967. ‘Je moet vooruit denken en alles zodanig plannen dat alles klaar is wanneer je het nodig hebt.’ Een stoofschoteltje brouwen of het programmeren van computer- beiden, zo zei Cosmo, was vrouwenwerk.

De reden dat vrouwen dit werk mochten doen, was dat mannen programmeren als een simpel baantje beschouwden. Het stond voor hen gelijk aan typen en ander secretaressewerk en hé, dat was toch vrouwenwerk? Hardware maken, dat was pas moeilijk en dat werd dus door mannen gedaan. Vrouwen schreven software, programmeerden en mochten dan de mannen vertellen hoe ze hun hardware konden verbeteren.

 

Bron LOS ALAMOS

Dat ging lange tijd zo door totdat mannelijke ontwikkelaars hun baan uit de vrouwenleague wilden liften. Er werden beroepsverenigingen opgericht die het inhuren van vrouwen tegengingen, er kwamen advertenties die vrouwen linkten aan het maken van fouten en onzorgvuldigheid en er kwamen ook persoonlijkheidstesten die het ‘ideale’ programmeertype omschreven.

Dit type toonde weinig interesse in mensen en hield niet van activiteiten die persoonlijk contact vereisten. En dat is dus waar het huidige stereotype van de a-sociale computer nerd vandaan komt.

Via Giphy

Het is te danken aan deze vrouwelijke menselijke computers dat computers überhaupt bestaan. Misschien dat je de film ‘Hidden Figures’ onlangs hebt gezien waarin Katherine Johnson, een van de eerste menselijke computers, voorkomt. Niet gezien? Check ‘m dan nu op iTunes- klik op de link hieronder!

 

7 thoughts on “#TBT- Wist Je Dat De Eerste Computer Programmeurs Vrouwen Waren?”

  1. Trackback: Tow Plantation FL
  2. Trackback: Digital transformation companies
  3. Trackback: apakah cpns bisa lulusan sma
  4. Trackback: Progress Lighting P3483-20 manuals
  5. Trackback: Extech Instruments AN200 manuals
  6. Trackback: rolex replika
  7. Trackback: mơ thấy cháy rừng

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +