Huiswerk Maken: 10 Jaar Geleden En Nu

Browse By

Tien jaar is toch niet zo heel lang geleden, maar man, wat zag de wereld er toen anders uit: de iPhone was er bijvoorbeeld nog niet eens- laat staan de iPad! Huiswerk maken was dan ook een heel ander verhaal- we hadden nog nét internet, maar in tegentelling tot nu, behoorden schoolboeken en een agenda tot de basisuitrusting van de gemiddelde scholier. Hier een lijstje met de opvallendste verschillen!

1. iPadje in je rugzak en hop naar school- niks ervan! Tien jaar geleden tilde je je een breuk aan minimaal tien schoolboeken per dag. Denk maar niet dat je zonder boek in de klas mocht verschijnen- een hernia guaranteed!

2. Tegenwoordig zweren we natuurlijk allemaal bij de planningsapps Wunderlist en Basecamp (veelgebruikt hier op de redactie), maar nee, daar had je in 2006 gewoon een agenda voor.

Bron: Giphy

3. Even Whatsappen met je klasgenoot om te checken of je je huiswerk wel goed hebt opgeschreven. Nope, dat ging per SMS à 10 cent per stuk (!!).

4. Shit, dat boek voor je boekenlijst moet overmorgen gelezen zijn! Jammer, ‘voor acht uur besteld, morgen in huis’ was iets waar we alleen van konden dromen.

5. Cloud, cloud, wat nou cloud? Je mocht blij zijn met een externe harde schijf van 750GB!

Bron: Giphy

6. Je klasgenoot wil nog even die video bewerken die jullie voor een groepsopdracht hebben gefilmd. Hop, naar WeTransfer en… oh nee, dat ging dus ook alleen per USB- stick of externe hard drive.  *zucht; pakt fiets en gaat op weg naar klasgenoot in ander dorp*

7. *Onderweg naar klasgenoot in ander dorp* Moest je nou hier naar rechts? Mobiel pakken en Google Maps checken dan maar- NOT. Smart- telefoons waren er nog niet, laat staan Google Maps.

8. Oh, je snapt die wiskunde-opdracht niet en de uitleg van je leraar maakt het zo mogelijk nog ingewikkelder? Dan zoek je toch een videoleraar op YouTube! Helaas, YouTube bestond in 2006 nog maar een jaar en videoleraren waren er dan ook nog niet te vinden.

Bron: Giphy

9. Worden je lessen nu opgeleukt met interactieve zooi via je leraars digibord; tien jaar geleden kon je het doen met een krijtbord (en misschien een fragment uit een film- als de DVD speler het deed).

10. Kan je nu al Googelend je bronnen bij elkaar verzamelen voor dat werkstuk, in 2006 was dat ondenkbaar! Wikipedia was NIET te vertrouwen, aldus de leraren en de echte, diepgaande onderzoeken werden NO-WAY op internet gezet. Mocht je weer voor naar de bieb… zie punt 7…

 

 

18 thoughts on “Huiswerk Maken: 10 Jaar Geleden En Nu”

 1. Trackback: you can check here
 2. Trackback: deze website
 3. Trackback: website resmi cpns 2021
 4. Trackback: Login Area
 5. Trackback: Heidenhain ND 221 manuals
 6. Trackback: Explay PN-985 manuals
 7. Trackback: https://www.pornachi.com/porn/putas-calientes-com/
 8. Trackback: check my blog
 9. Trackback: Library
 10. Trackback: 토렌트사이트
 11. Trackback: diamond painting
 12. Trackback: http://161.97.146.195/
 13. Trackback: cat tay chay mau
 14. Trackback: nằm mơ thấy người yêu cũ
 15. Trackback: idrpoker
 16. Trackback: 메이저놀이터
 17. Trackback: Glock guns for sale
 18. Trackback: Get Social Shares

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +