Zoek Je Nog Een Studie? Dit Zijn Dé 5 Engineering Banen Van De Toekomst

Browse By

Misschien herinner je je nog wel ons artikel ‘Honderdduizenden Studenten Opgeleid Voor Een Robotbaan‘ waarin we vertelden dat velen van jullie momenteel worden opgeleid voor een baan die over enkele jaren zal worden vervangen door een robot. Niet echt leuk nieuws, maar er is ook een andere kant van de medaille. Die robots moeten namelijk ook worden opgeleid- en laat dat nou net een van dé topbanen van de toekomst zijn!

Er zijn vijf Engineering degrees, die je toch echt even moet overwegen als je vakkenpakket enzo erop aansluiten.

1. Robot Programmer

Aangezien we van een wereld waarin robots alleen maar worden gebruikt voor steeds dezelfde specifieke taak -schroeven in een automotor draaien ofzo- overgaan naar een wereld waar robots leren om een situatie te analyseren en hun taak daarop aan te passen, hebben ze hulp nodig van de mens. Robots gaan steeds meer samenwerken, net zoals de mens. Robot Programmers gaan ze dan ook complexe vaardigheden leren.

De kok die de beste ingrediënten weet samen te voegen in een gerecht, zal niet snel verdwijnen. De keukenhulp die de groenten moet snijden kan daarentegen wel vervangen worden door een robot. De robot zal steeds beter in staat zijn om de groente die voor hem ligt te onderscheiden en zijn snijvaardigheden erop aan te passen.

Bron: Giphy

2. Sensor System Integrator

Er worden steeds meer sensors toegevoegd aan allerlei dagelijkse producten. Je schoenen houden bij hoeveel je hebt gerend en je koelkast kan extra eieren bestellen als je zonder zit. De baan van een Sensor System Integrator zal dan ook zeer divers zijn. Je kan werken aan sensors in huizen, het verbinden van bestaande sensors van allerlei producten of het analyseren van de bijbehorende data om een product verder te verfijnen.

Denk aan een bedrijf dat het energieverbruik van zijn wasmachines en drogers wil verbeteren. Er zou dan bijvoorbeeld een sensor kunnen worden ingebouwd die bijhoudt wanneer de was droog is en de machine uit kan schakelen. Uiteindelijk zouden meerdere producten met elkaar moeten kunnen connecten, om een nog optimaler resultaat te behalen.

3. Algorithm Designer

Algorithm Design is een snel ontwikkelende functie. Terwijl algoritmische design software tools steeds vaker gebruikt en verfijnder worden, zullen ze nooit de software designers en developers kunnen vervangen. Het zal wel impact hebben op hoe een algorithm developer werkt.

De mens zal korter investeren in de vorm van een product en hoe het wordt gebouwd. Ze zal moeten blijven kijken naar de technische uitdaging en ontwerpfouten, het vinden van de juiste ontwerp parameters, die op hun beurt zullen resulteren in de originele oplossing. 
Het komt erop neer dat in plaats van dat de Algorithm Designer zelf een 3D- model bouwt ‘from scratch’, hij/zij de AI-based design software in staat zal stellen om een slimme oplossing te creëren en het resultaat te verbeteren.

 

algorithms-1024x723

Foto: Pixabay

4. 3D Printing Specialist

3D-printers komen steeds sneller op de markt en zijn steeds geavanceerder. Deze manier van printen brengt een welkome afwisseling in hoe we onderdelen maken. Het gebruikt minder onderdelen en brengt de materiaalkosten omlaag. Het is ook in staat om complexe onderdelen te vervaardigen in vormen die voorheen amper te produceren waren.

Er is op het moment een groot tekort aan monteurs die met CNC-based machine kunnen werken. De groei van 3D- printen vraagt ook om ervaren 3D-software specialisten en machine programmeurs die op hun beurt weer voor veel werkgelegenheid gaan zorgen.

5. Augmented en Virtual Reality Programmer

De nieuwe 3D- games laten zien hoe groot de Augmented- (AR) en Virtual Reality- (VR) technologie gaat worden. Werkgelegenheid in dit vakgebied zal dan ook snel groeien. Er zijn al oneindig veel AR & VR applicaties ontworpen voor gaming toepassingen; de mogelijkheden voor engineering banen en design projecten zijn eindeloos.

AR en VR applicaties kan werknemers helpen op gebieden als gebouwautomatisering, maar ook daar waar gezondheid en veiligheid hoge prioriteit hebben. In gaming is AR en VR al helemaal geïntegreerd; bedrijven die er nog wat onbekend mee zijn, zijn wel al design firma’s, heavy-duty fabrieken en onderwijsinstellingen aan het bouwen om ervoor te zorgen dat AR en VR in hun organisaties kunnen worden geïmplementeerd.

Deze banen vereisen wel hoger onderwijs, maar laat je niet kisten, als er een baan tussen zit die je interesseert, doe er dan alles aan om het vereiste niveau te bereiken! De studie Electrical Engineering is een goede basis voor al deze beroepen. Succes!

 

Uit: Interesting Engineering

12 thoughts on “Zoek Je Nog Een Studie? Dit Zijn Dé 5 Engineering Banen Van De Toekomst”

  1. Trackback: Devops companies
  2. Trackback: bandar togel terpercaya
  3. Trackback: Digital Transformation
  4. Trackback: chim bồ câu bay vào nhà
  5. Trackback: mơ thấy bếp lửa cháy
  6. Trackback: best replica watch sites forum
  7. Trackback: google one hotel discounts
  8. Trackback: silicone sex dolls for sale
  9. Trackback: australian labradoodle puppies for sale
  10. Trackback: w88club
  11. Trackback: nằm mơ thấy con rết là điềm gì
  12. Trackback: планшеты кривой рог

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +