De Studentenpsycholoog: Voor Als Je De Druk Even Niet Meer Aan Kan

Browse By

De herfstvakantie markeert altijd het einde van deel 1 van het schooljaar. Ben je net begonnen met studeren, dan heb je net je eerste tentamens erop zitten en begin je waarschijnlijk langzaam je draai te vinden op school. Tja, of niet… Misschien vind je het allemaal juist bijzonder overweldigend en vraag je je regelmatig af waarom je in hemelsnaam bent gaan studeren. Rest assured, je bent niet de enige. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) meldde vorige week dat studenten lijden onder o.a de prestatiedruk en dat de wachttijden bij de studentenpsychologen oplopen.

Het is ook niet niks: binnen een bestek van een paar maanden heb je een lading verantwoordelijkheid erbij gekregen, niet normaal! Woonde je eerst nog bij je ouders thuis en hoefde je je alleen maar druk te maken om je examens, je kamer opruimen en je bijbaantje, tegenwoordig moet je ineens ook huur ophoesten, je eigen boodschappen betalen en je studie binnen afzienbare tijd afronden- omdat anders je lening de spuigaten uit loopt. Die druk kan een nadelig effect hebben op je leerprestaties en dat moet je nou net niet hebben! Gelukkig hebben de meeste hogescholen en universiteiten studentenpsychologen in dienst, die je kunnen leren om met deze nieuwe verantwoordelijkheden en druk om te gaan.

Bron: Giphy

Wachttijd van 2 maanden

Althans, als ze tijd voor je hebben… Het ISO kreeg meldingen van studenten en organisaties dat het aantal psychologen schaars was en dat de psychologen onvoldoende toegankelijk waren; de wachttijd voor een intakegesprek was soms wel 2 maanden! En dit terwijl de behoefte aan psychische hulp stijgt. Wist je bijvoorbeeld dat uit onderzoek blijkt dat studenten een risicovolle groep zijn en dat zij in vergelijking met de gehele populatie met meer psychische problemen te kampen hebben? In vergelijking met hun werkende leeftijdsgenoten geven zij aan meer gezondheidsklachten, een lagere kwaliteit van leven en een slechtere gezondheid te hebben. Dat is echt niet niks!

Maak een afspraak: hoe dan ook!

Wil je je dan ook een afspraak maken bij een studentenpsycholoog, dan ligt het er even aan of je op een hogeschool of universiteit zit voor wat betreft de procedure. Op universiteiten is dat namelijk makkelijker te doen, dan op hogescholen. Je kunt daar namelijk “op alle websites, behalve de site van de TU Eindhoven, informatie vinden over studentenpsychologen. In sommige gevallen moet je inloggen als student om toegang te krijgen tot meer informatie. Het aanmelden voor een intake gaat vaak via mail, telefoon of een online aanmeldformulier. In sommige gevallen is hieraan ook een vragenlijst verbonden om de studentenpsycholoog al een eerste indruk te geven van de problematiek en/of klachten. De tijd tot een eerste intake verschilt per instelling, van twee tot soms wel twaalf weken. Op sommige websites wordt alleen vermeld dat er een wachtlijst is en in sommige gevallen wordt niets gezegd over een eventuele wachttijd,” aldus een onderzoeksrapport van het ISO.

Studentenpsychologen op hogescholen zijn moeilijker te bereiken. Hun contactinformatie staat vaak niet op de website van de school en ze zijn ook met minder dan op universiteiten- terwijl ze wel met grotere studentenaantallen zitten… Maar weet wel dat er meestal wel minimaal één psycholoog aan je hogeschool verbonden is, dus geef niet op! Als je hulp nodig hebt, schakel die dan bijtijds in, zodat je studievertraging tegengaat en belangrijker nog, je lekkerder in je vel komt te zitten!

Wil je meer weten hierover, check dan ook:

Ik Student

Het ISO

 

 

 

 

 

18 thoughts on “De Studentenpsycholoog: Voor Als Je De Druk Even Niet Meer Aan Kan”

 1. Trackback: Reyada news
 2. Trackback: wig
 3. Trackback: cheap wigs
 4. Trackback: https://www.pornachi.com/porn/literortica/
 5. Trackback: mơ thấy chiến tranh
 6. Trackback: mơ thấy đỉa bám đầy người
 7. Trackback: windbreaker pants
 8. Trackback: mơ thấy bếp lửa cháy
 9. Trackback: CI CD
 10. Trackback: fresh dumps
 11. Trackback: Digital Transformation
 12. Trackback: https://maxiextermination.com/pest-control-beaver-oh/
 13. Trackback: can we automate performance test cases
 14. Trackback: DevOps Consulting Companies
 15. Trackback: 토토
 16. Trackback: dash kokemuksia
 17. Trackback: Dumps With Pin Shop
 18. Trackback: pinewswire

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +