Kan Jij Ook Niet Op Kamers Door Het Nieuwe Leenstelsel?

Browse By

Afgelopen jaar is het aantal studenten dat op kamers is gegaan weer met 4% verminderd t.o.v. 2014; toen was de daling maar liefst 14%! Belangrijkste redenen, volgens het Centraal Bureau Voor De Statistiek (CBS), zijn de invoering van het leenstelsel -jawel-, minder woonruimte en minder baanzekerheid. Nou, daar ben je mooi klaar mee!

Om het even in normaal Nederlands te zeggen: de invoering van het leenstelsel heeft ervoor gezorgd dat jij en je ouders minder geld te besteden hebben. Die kamer in Amsterdam á 500 euro per maand zit er dan ook niet in en voor de goedkopere studentenwoningen bestaat een wachtlijst van twee jaar: kansloos. Kan je natuurlijk wel meer geld lenen om alsnog die peperdure kamer te huren, maar ja, je wil waarschijnlijk niet met een torenhoge schuld opgezadeld zitten aan het eind van je studie. Logisch dat je ervoor kiest om geld te besparen door thuis te blijven wonen.

Bron: Giphy

Maar ja, elke dag vier uur reizen is ook niet wat, dus heb je waarschijnlijk maar een studie bij jou in de buurt uitgekozen, ook al was het misschien niet je eerste keus? Die aan de UvA trok je op zich meer aan, maar this will have to do. Sounds pretty unfair huh? ‘Rijke’ mensen kunnen gewoon gaan studeren waar ze willen en jij zit met je tweede, zo niet derde keus opgezadeld, omdat je op kamers kunt.

Dat vindt de Landelijkse Studentenvakbond (LSVB) nou ook. Die roept minister Bussemakers dan ook op om meer aandacht te besteden aan studentenhuisvesting. Zonder betaalbare kamers in de stad naar keuze, wordt de toegankelijkheid van het onderwijs bedreigt. Ben jij het hiermee eens? Laat dan een comment achter hieronder; wie weet kunnen we er samen voor zorgen dat er eindelijk eens wat beleid voor maken!

 

 

12 thoughts on “Kan Jij Ook Niet Op Kamers Door Het Nieuwe Leenstelsel?”

 1. Trackback: anime sex dolls tube black male
 2. Trackback: DevSecOps
 3. Trackback: https://bestroofguy.com
 4. Trackback: song tử hợp với cung nào trong tình yêu
 5. Trackback: mơ thấy biển số xe danh con gi
 6. Trackback: azure devops services
 7. Trackback: is bitcoin loophole safe?
 8. Trackback: love dolls legs
 9. Trackback: adderall overnight delivery
 10. Trackback: pinewswire
 11. Trackback: w88
 12. Trackback: primewire.top

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +