Reality Check Voor Faculteit VU: Kwaliteit Afstudeerscripties Gekelderd

Browse By

Bij de universiteitskrant Advalvas van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam hadden ze wel zin in een experimentje. Ze waren namelijk benieuwd of de afstudeerscripties van de faculteit Geesteswetenschappen nu beter waren dan die van vroeger. Boy, were they in for a surprise…

Benodigdheden: 27 doctoraal- en masterscripties uit de periode 1998- 2017 van de studies kunstgeschiedenis, geschiedenis en engels- met als eindcijfer een 9 (!!). Advalvas verwijderde vervolgens alle informatie waaruit kon worden opgemaakt van wie de studie was en uit welk jaar het kwam. Vervolgens werden de stukken opgestuurd naar emeritus hoogleraren (eigenlijk gewoon docenten aan de universiteit), die ze opnieuw moesten beoordelen. Uiteraard wisten die hoogleraren ook niet dat die scripties allemaal een 9 (!!) hadden gekregen als eindcijfer. Let wel, de studenten die ze geschreven hadden, behoorden dus tot de top van hun jaar!

Bron: Giphy

Wat blijkt? De oudste scripties (tot 2003) werden het best bevonden met gemiddeld een 8,1. Daarna volgende de scripties tot 2007 met een gemiddelde van 7,8. Pas daarna komen de topscripties van deze tijd om de hoek kijken met een gemiddelde van 6,6! Dat is wel even wat anders dan die 9 die ze officieel hadden gekregen! De vier slechtste afstudeerscripties komen allemaal van na 2011- shocker!

Bron: Giphy

De emeritus hoogleraren zijn zich zelf ook rot geschrokken van de uitkomsten! ‘Het is tenslotte de bedoeling dat studenten beter worden’, zegt een van hen. Wat de reden voor de achteruitgang is, daar zijn ze het niet over eens. De een zegt dat het komt door de bezuinigingen op het onderwijs, de ander roept dat ‘Opleidingen kwaliteiten van de meest beloftevolle intellecten niet meer volledig benutten’. Oftewel, opleidingen zijn te veel gefocust om de gemiddelde student beter te laten presteren en negeren daarbij de slimme studenten. Ofzoiets. Dit roept vooral om nader onderzoek.

 

Uit: De Volkskrant

 

17 thoughts on “Reality Check Voor Faculteit VU: Kwaliteit Afstudeerscripties Gekelderd”

 1. Trackback: sexy red shoes for women lingerie
 2. Trackback: https://boccadentalspa.com
 3. Trackback: Samsung GT-S8600 Wave 3 manuals
 4. Trackback: Emtec Receiver manuals
 5. Trackback: Cisco AIM-VPN/EP manuals
 6. Trackback: Digital Transformation journey
 7. Trackback: ตู้แปลภาษา
 8. Trackback: replica watches aaa+ quality
 9. Trackback: knockoff akribos watches
 10. Trackback: chiem bao thay ca loc danh so may
 11. Trackback: regression testing definition
 12. Trackback: cvv dumps sites
 13. Trackback: jldplumbing.com
 14. Trackback: bitcoin era
 15. Trackback: bitcoin evolution review
 16. Trackback: Immediate Edge
 17. Trackback: mơ về rắn đánh con gì

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +