Alcoholverbod Op Nix Uitgelopen (oftewel, wat een kater met je doet)

Browse By

Niet heel verrassend, maar de verhoging van de leeftijdsgrens naar 18 jaar heeft nul effect gehad: jongeren zuipen zich nog steeds te pletter. Maar liefst 80 procent van de zeventienjarige hbo’ers heeft in de afgelopen maand gedronken, zo wijst onderzoek van het Trimbos-instituut onder 16, 17 en 18-jarigen op het mbo en hbo uit. Aangezien je je dus toch nix van het alcoholverbod aantrekt, hier een korte inzage in het fenomeen ‘tentamen maken met een helse kater’.

Een zonovergoten dag, net klaar met college en ‘even een biertje’ op het terras: zo beginnen de meeste memorabele drinkgelagen. Wat zijn drinkgelagen? “Een drinkgelag, drinkpartij of bacchanaal is een samenkomst van meerdere personen die gepaard gaat met een grote of overmatige alcoholconsumptie. Vaak leidt dit tot alcoholmisbruik”. Nou, misbruik, misbruik, ik vond er altijd weinig mis mee- tot dat tentamen de volgende ochtend dan.

Bron:Giphy

‘s Ochtends kom je er namelijk achter dat alcohol puur vergif is: de stoffen asceetaldehyde en foezelalcoholen zorgen voor die drummende kabouters in je hoofd. Daarnaast zorgt alcohol ervoor dat de vaten in je lijf zich verwijden en dus ook, jawel, in je hoofd. Die vaten kunnen op een gegeven moment geen kant meer op en drukken dan lekker tegen je schedelwand: knallende koppijn 2.0. Gooi daar nog een sausje ‘uitdroging’ overheen en je hoofdpijn is niet meer van deze wereld, zo heftig.

Cue: tentamen. Ja, about that, het deel van je hersenen die de grootste klappen opvangt, is je frontale deel, oftewel dat deel dat gebruikt wordt om te redeneren, te plannen en om problemen op te lossen. Succes hè; gaat vast helemaal goed komen met dat tentamen ;)! En over problemen oplossen gesproken: zitten er een paar vage flarden van vannacht je dwars? Kun je ze niet helemaal thuisbrengen? Dan heb je waarschijnlijk echt te veel gezopen, waardoor de informatie van je kortetermijngeheugen niet meer is doorgegeven aan je langetermijngeheugen: hello blackout!

Bron: Giphy

Ach, ik vermoed dat het de kater allemaal wel waard was- bedenk je wel dat de hersencellen die vannacht hebt verzopen nooit meer terug komen. Gelukkig heb je er een paar miljoen, maar besluit je om van deze bacchanalen een tweedagelijks festijn te maken, hou dan rekening met ‘hersenkrimp’- behoeft verder geen uitleg neem ik aan? Je wordt eigenlijk gewoon langzaam dement, alleen heet het anders: de ziekte Van Korsakov, beroemd geworden door de vele alcoholisten die je zijn voorgegaan. Cheerio, ik neem er nog een!

8 thoughts on “Alcoholverbod Op Nix Uitgelopen (oftewel, wat een kater met je doet)”

  1. Trackback: DevSecOps solutions
  2. Trackback: Resources
  3. Trackback: Philips HD2583/90 manuals
  4. Trackback: concrete-depot
  5. Trackback: 안전공원
  6. Trackback: nằm mơ thấy cá lóc
  7. Trackback: The spiritual side of mushrooms
  8. Trackback: choi game tien len mien nam truc tuyen

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +