How To Make Friends In Je Eerste Jaar

Browse By

Je bent een paar weken op weg, hebt de introweek achter de rug en echt je best gedaan om vrienden te maken, maar eigenlijk valt het je allemaal erg tegen… Je zit met honderd man in een collegezaal en iedereen lijkt elkaar te kennen, behalve jij. Ook je nieuwe huisgenoot heeft al meteen een rits vrienden -en jij niet. Voordat je in een hoekje gaat zitten kniezen over de vier jaren in totale eenzaamheid die op je wachten, hier een paar suggesties om die vage kennissen van de introweek om te turnen in ‘friends for life’.

Allereerst, en this may come as a surprise, maar iedereen haat die eerste weken! Man, ik wist niet wat ik met mezelf aan moest! Ik was net terug van een waanzinnige zomer waarin ik in Disneyland Parijs had gewerkt, vrienden van over de hele wereld had gemaakt en krankzinnige avonturen had beleefd in het Parijse nachtleven. Geen vezel in m’n lijf die zin had in een studie Journalistiek en ik ging dan ook met lood in m’n schoenen naar de introweek. Ongemakkelijk zat ik tussen mijn medestudenten waarvan, zo bleek later, de helft net zo’n gave zomer had gehad als ik en net zo weinig zin had in studeren. Iedereen maakte er maar het beste van en dat is wat jij ook beter kunt doen!

Eén ding kan ik je garanderen: je zal erop uit moeten, want met wortelschieten in je nieuwe kamer kom je er niet. Ik ben zelf vaak verhuisd en begreep al snel dat je ‘actief’ een vriendschap moet opbouwen. Wat ik dan ook deed, was iedereen die ik tijdens de introweek had ontmoet (en waarmee het een beetje klikte) uitnodigen voor een kroegentocht. Geloof me, de meesten zitten er op te wachten tot iemand met dat voorstel komt en zal dankbaar op je uitnodiging ingaan! Maak meteen duidelijk dat ook degene die geen alcohol drinken van harte welkom zijn (hééé, weer vijf mensen extra: gezelligheid!), bepaal een tijd en startkroeg en off you go! Dit zal de eerste van vele memorabele avonden worden waarin je vrienden voor het leven gaat maken! Beloofd!

Bron: Giphy

En als je nou straks weer in die collegezaal zit, zonder je dan niet af, maar schuif aan bij de mensen die je tijdens de introweek (of die memorabele kroegentocht!) hebt leren kennen. Pols of zij snappen waar het college over gaat. Doen ze dat niet: tijd om een huiswerkgroep op te richten. Doen ze dat wel: HELEMAAL tijd om een huiswerkgroep op te richten! Die huiswerkgroep hoeft echt niet saai in een studiezaal samen te komen; wat is er mis met een Starbucks? Je zult zien, dat het samen studeren wonderen verricht voor jullie onderlinge band. En als dan het college van de volgende dag voorbereid is, is de kans bijzonder groot dat de huiswerkgroep zich verplaatst naar het café om de hoek: kroegentocht 2.0!

Ook als je geen alcohol drinkt, ga gezellig mee op zo’n avond, echt! Het gaat om de sfeer, het geklets en samen jezelf ontwikkelen! Die ontwikkeling gebeurt namelijk niet alleen in een leslokaal; how about your personal life?! Velen komen tijdens hun studie voor belangrijke persoonlijke ontdekkingen te staan, die de rest van hun leven bepalen. De een worstelt met zijn geaardheid, de ander probeert los te komen van een controlerende vader, weer een ander vecht tegen nare ervaringen uit het verleden. Gaandeweg kom je erachter dat iedereen wel ergens mee zit en een avondje in de kroeg leent zich er bij uitstek voor om even goed je hart te luchten. Tuurlijk, je zal soms gekwetst worden door je nieuwverworven vrienden, maar over het algemeen creëer je een band die de rest van jullie leven standhoudt.

Gooi die onzekerheid dus overboord en zet die eerste stap: word lid van een studentenvereniging, meld je aan bij de plaatselijke voetbalclub of doe auditie bij een studententoneelvereniging!  Kom in ieder geval die kamer uit, ook als je introvert bent! Je studententijd is de tijd van je leven; don’t let it slip away!

Wil je meer tips over hoe je vrienden kunt maken, laat het me weten op onze Facebookpagina!

 

 

7 thoughts on “How To Make Friends In Je Eerste Jaar”

  1. Trackback: bos tahun 2022
  2. Trackback: bestreplicawatchsite.com
  3. Trackback: mơ thấy ong đốt
  4. Trackback: diamond painting kits
  5. Trackback: mơ thấy thầy bói
  6. Trackback: 토토사이트
  7. Trackback: how to rank my site higher in google

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +