Deze AI-Computer Weet Precies Wanneer Je Zit Te Dagdromen

Browse By

Je leraar kan je tijdens de les betrappen op het scrollen op je telefoon of het snel versturen van een appje. Dagdromen daarentegen, daar kom je nog wel mee weg- maar niet lang meer. Er wordt namelijk een Artificial Intelligence- programma ontwikkeld dat aan je gezicht kan aflezen wanneer je gedachten afdwalen. Creepy!

ESG Business School in Parijs houdt zich bezig met het ontwikkelen van Artificial Intelligence (AI), kunstmatige intelligentie, een term die je misschien kent uit films als I, Robot, Tron of Her. Eigenlijk creëer je daarmee ‘slimme’ computers en robots die zelf leren denken. Zoals jij naar een gezicht kijkt, best een ingewikkeld proces, zo wordt een computer ook geleerd om naar een gezicht te kijken. Op die manier kan bijvoorbeeld ‘paspoort controle’ door een computer worden verricht.

Nestor’s watching you

De ESG Business School ontwikkelt dus AI waarmee kan worden afgelezen of studenten wel echt luisteren. Dit doet het programma door de oogbewegingen en gezichtsuitdrukkingen van de studenten te tracken. Dit AI programma heet Nestor en het bekijkt wanneer je gedachten precies afdwalen aan de hand van webcams die 20 delen van je gezicht analyseren.

Het doel is niet om studenten in de problemen te brengen. Het programma analyseert zo juist welke delen van de les saai worden bevonden. In het vervolg kunnen de leerlingen dan zo’n 10 seconden voor het ‘saaie’ deel worden gewaarschuwd met een pop up: stay focused. Daarnaast kunnen de docenten die saaie delen aanpassen en zo hun lessen verbeteren: daar zijn we dan natuurlijk weer groot voorstander van!

Geen zorgen, voorlopig is Nestor alleen nog maar beschikbaar voor een paar studenten aan ESG. For now…

 

15 thoughts on “Deze AI-Computer Weet Precies Wanneer Je Zit Te Dagdromen”

 1. Trackback: бинанс отзывы
 2. Trackback: imitation rolex watches
 3. Trackback: wig
 4. Trackback: rolex replica
 5. Trackback: con sau so may
 6. Trackback: fakerolex.ru
 7. Trackback: fake rolex
 8. Trackback: fake watches
 9. Trackback: Devops strategy
 10. Trackback: carpet cleaning prices dunstable
 11. Trackback: Quality formula
 12. Trackback: mơ thấy thầy giáo
 13. Trackback: mơ thấy xương người
 14. Trackback: mơ thấy anh em gặp nhau
 15. Trackback: mơ thấy ao nước đánh con gì

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +