5 Manieren Om Je Stage Tot Een Daverend Succes Te Maken

Browse By

Je hebt je eerste stage geregeld en na een uitgebreid avondje vieren, denk je nu: wat kan ik eigenlijk verwachten? Zo’n werkomgeving is toch even anders dan wat je gewend bent. Hier een paar tips om het meeste uit je stage te halen- wie weet hou je er zelfs een baan aan over!

Tijd om het woord ‘u’ te gaan gebruiken

We weten dat je gewend bent om iedereen met ‘je’ aan te spreken en misschien vind je het ook maar ouderwets om ‘u’ te gebruiken, maar op je stage zitten er waarschijnlijk toch een paar mensen die het zullen waarderen. Je toont zo ook een vorm van respect, die je later wel eens van pas zou kunnen komen- als er nieuwe vacatures komen waar je op zou willen solliciteren bijvoorbeeld 😉

Leg je telefoon even weg

Whatsappen tijdens werktijd kan je beter even laten varen. Even snel appen is voor jou en je vrienden misschien normaal, maar op het werk komt het over alsof je er geen zak aan vind daar- dus waarom zouden ze tijd en energie in jou steken? Misschien word je onzeker van een nieuwe omgeving en geeft het je een beter gevoel om met je vrienden te chatten? Dat kan, maar waarom niet gewoon proberen om contact te maken met je nieuwe collega’s? Zij vinden het waarschijnlijk hartstikke leuk om je meer over hun werk te vertellen, maar geloof me, jij zal de eerste stap moeten zetten! Jij zal als eerste je hand moeten uitsteken en jezelf moeten voorstellen. Doe je dat en stap je over je angst heen, dan zou je zomaar een nieuwe groep vrienden kunnen scoren!

Bron: Giphy

Bestudeer je werkomgeving

Hoe gaan mensen hier met elkaar om? Praten ze op luide toon met elkaar of zitten ze allemaal in een groepsapp en is het behoorlijk stil? Pas je dan ook aan. Zie je dat je leidinggevende hoge hakken draagt of een das, volg dan dat voorbeeld. Werk je in een werkplaats en draagt iedereen veiligheidsschoenen en een helm: doe dat dan ook. Niks is zo’n waste of time dan een uitbrander krijgen van je baas omdat je zulke ‘simpele’ voorschriften niet volgt. Vaak zijn ze ook voor je eigen veiligheid.

Doe eens wat voor een ander

Ben je op weg naar het koffiezetapparaat en zie je je collega met een pak papier worstelen boven de printer? Vraag dan of je even kan helpen. De kans is groot dat je collega met een deadline zit en dit er helemaal niet bij kan hebben. Hij/ zij zal je mega dankbaar zijn en je ook minder snel vergeten. Als hij/zij de volgende keer een leuke klus heeft waar een stagiair bij kan helpen, vraagt ze jou misschien wel! En dat niet alleen: als jij straks zit te struggelen met een opdracht waar je niks van snapt, dan heb je nu iemand gevonden bij wie je even kunt aankloppen ‘for help’!

Bron: Giphy

Vind een mentor

Als je daar rondloopt, vind dan de persoon die jij eigenlijk later zou willen zijn. Wie dat is, hangt helemaal van jou af. Het kan je baas zijn die in een dikke auto rijdt, maar misschien heb je wel veel bewondering voor die ene collega die projecten ‘flawless’ weet te managen? Benader die persoon en stel voor om ‘s middags een koffietje te doen in de kantine ofzo. Dat is een hele normale vraag en als ze niet te druk zijn, vinden ze het vaak fijn om even een kwartiertje te chillen. Vraag ze naar wat ze nou precies doen en langzamerhand kan je proberen om ze meer te laten vertellen over hun weg naar deze functie. Wat voor studie hebben zij gedaan? Welke baan heeft ze het best voorbereid op het werk dat ze nu doen? Je zult versteld staan van de antwoorden! Probeer later hun input te vragen over een project waar je aan werkt- op deze manier ontwikkel je een natuurlijke mentor-leerling relatie waar je veel aan kunt hebben!

Werk zorgvuldig

Deze tip klinkt overbodig, maar er zijn je genoeg stagiaires voorgegaan die het door hun onzorgvuldigheid voor je hebben verpest. Als je wordt gevraagd om een bepaalde opdracht uit te voeren, doe dat dan ook naar het best van je kunnen. Don’t wing it, en daar bedoel ik mee: denk niet ‘het zal wel goed komen’. Dat komt het namelijk niet. Je leidinggevende weet feilloos of je echt je best hebt gedaan of dat je er met je pet naar hebt gegooid. Misschien dat je gewoon onzeker bent, maar maak dat dan bespreekbaar en vraag om advies. Dat is altijd beter dan dat je een slechte indruk achterlaat- dan is die stage namelijk echt zonde van je tijd!

Bron: Giphy

 Keep it professional

Ah, je bent aardig ingeburgerd en word uitgenodigd voor een borrel na het werk: well done! Meteen op ingaan; niks is beter dan je collega’s in een relaxte omgeving beter leren kennen! Alleen, pas wel op met die alcohol en dat dansen op de bar… Het blijven je collega’s he, niet je squad 😉 Je wilt toch niet maandag onderdeel uitmaken van het gesprek bij het koffiezetautomaat? Of dat je leidinggevende op de hoogte wordt gebracht van de laatste roddel die jij hebt helpen verspreiden? Oftewel: have fun, maar ken je grenzen.

Schrijf even een bedank-email

Klaar met je stage? Investeer dan even in het bedanken van je collega’s en dan kan op verschillende manieren. Face to Face sowieso, maar misschien photoshop je ook nog wel wat in elkaar dat je per email kunt versturen? Weet je zeker dat je een lasting impression maakt- die je weer gaat helpen als je op die ene baan wilt gaan solliciteren! Vergeet niet: zo’n bedrijf krijgt meerdere stagiaires per jaar, dus heb je het er naar je zin, dan zal je je moeten onderscheiden van de rest! Dat is iets waar JIJ energie in zult moeten steken, dus succes!

 

Uit: Teen Vogue

16 thoughts on “5 Manieren Om Je Stage Tot Een Daverend Succes Te Maken”

 1. Trackback: bnc en ligne
 2. Trackback: wig
 3. Trackback: Dialogic D/41H manuals
 4. Trackback: Verbatim 97926 manuals
 5. Trackback: Regression Testing
 6. Trackback: long black wig
 7. Trackback: cheap wigs
 8. Trackback: 안전공원
 9. Trackback: nằm mơ thấy nhà đánh số mấy
 10. Trackback: พีจี สล็อต/พีจี สล๊อต
 11. Trackback: mơ thấy bị đòi nợ
 12. Trackback: Devops
 13. Trackback: mong mo tho de
 14. Trackback: mơ thấy cá chép
 15. Trackback: buy rishi turkey tail Magic Mushroom pills Capsules trip drug online for sale near me in USA Canada UK Australia overnight delivery cheap
 16. Trackback: buy lunesta eszopiclone generic tablets 1mg 2mg 3 mg 7.5mg for sale overnight without prescription

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +