5 Dingen Die Thuiswonende Studenten Niet Meer Willen Horen

Browse By

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op FreshU en is geschreven door Caroline Shagnea. Er zijn, behalve de vertaling, kleine aanpassingen doorgevoerd voordat het is gerepost. 

Het is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd om op kamers te gaan; ‘te duur’ is vaak de reden voor de thuiswonende studenten. Deze helden weerstaan  dan ook dagelijks een willekeurige combinatie van donder, bliksem, lekke fietsbanden, uitgevallen treinen en propvolle bussen om vervolgens uitgeput naast jou plaats te nemen in de collegebanken. Allemaal prima, maar een dingetje: deze vijf vragen komen ze echt de strot uit.

Hoezo heb je nog niet ontbeten?

Nou, omdat ik slaap best hoog in het vaandel heb staan en ik ‘s ochtends elke keus tegenover ontbijten moet afwegen: make up of ontbijten? Leuke outfit of ontbijten? Band plakken of ontbijten? Tuurlijk, ik kan 5 minuten eerder opstaan en een bak yoghurt naar binnen werken, maar goed, dat gebeurt nou eenmaal zelden nooit.

Het is 20 graden; hoezo heb je een winterjas aan en een paraplu bij je?

Luister. Toen ik naar de bushalte liep, twee uur voordat jij überhaupt opstond, was het 4 graden en werd er regen voorspeld. Nu zweet ik me een ongeluk en loop ik inderdaad behoorlijk voor l•l in m’n winterjas, zwaaiend met m’n groen gestipte paraplu.

Het is sowieso moeilijk irritant om je verkeerd te kleden: sandalen als het regent, laarzen in de hitte, geen sjaal mee- we look like idiots, we know. En we hebben geen chille kamer om de hoek waar we ons kunnen verkleden- dus dat soort dagen is het gewoon afzien, met hoofdletter A.

Bron: Giphy

Baal je er niet van om nog bij je ouders te wonen?

In het kort? Ja. Elke avond met m’n ouders eten is niet bepaald de studententijd die ik in gedachten had. Noch het helpen in huis, socializen met m’n familie en de onvermijdelijke heads up die ik moeders moet geven als ik op stap ga. Of het verplichte appje/ belletje dat ik later thuis bent dan verwacht 🙄. Maar ja: wel free food and housing hè…

Daarentegen ga ik wel elke avond terug naar m’n kat, m’n moeders overheerlijke kookkunsten en een familie die me door dik en dun steunt. Het lange antwoord is dan ook ‘nee’.

Kan je morgen *vul naam in van kansloos absurd zwaar onderwerp* meenemen naar school?

Bron: Giphy

Hoezo was je te laat?!

Really people? Nadat ik een kreet van frustratie slaak, verval ik waarschijnlijk al snel in onsamenhangend gebrabbel over treinen die uitvielen (want ja, bladeren op het spoor hè). Let’s be clear here: mensen die urenlang onderweg zijn, hebben een tamelijk lange lijst van oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat ze te laat komen en die heb ik hieronder -in onwillekeurige volgorde- voor je opgeschreven. Choose your pick, zou ik zeggen:

1. Fietsband was lek

2. Laffe poging tot plakken ondernomen; echt geen tijd voor

3. Bus kwam niet opdagen

4. Had ook echt geen zin om te rennen voor de bus

5. Werd lastiggevallen door weirdo

6. Weirdo ging maar niet weg; moest beveiliging inschakelen

7. Trein verdween in de verte

8. Dat was meteen de laatste trein dit uur- het vriest namelijk en dat kan de NS-dienstregeling niet aan

9. Aansluitende acht bussen dus ook gemist

10. Bus zo vol dat hij m’n halte maar oversloeg; tien minuten moeten teruglopen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Over het algemeen is forenzen helemaal prima: we beleven het studentenleven vanuit het comfort van ons ouderlijk huis. Het heeft zeker z’n nadelen aangezien het openbaar vervoer een soort twilight zone plek vol rariteiten en onnavolgbare verwondering is, maar daarentegen creëert het wel een community van geharde, streetwise forenzen die nooit ontbijten!

15 thoughts on “5 Dingen Die Thuiswonende Studenten Niet Meer Willen Horen”

 1. Trackback: you can try here
 2. Trackback: wigs for women
 3. Trackback: regression testing meaning
 4. Trackback: human hair wigs
 5. Trackback: cheap wigs
 6. Trackback: replica Bulgari Imitation Watches Swiss
 7. Trackback: 안전공원
 8. Trackback: tai game dua ngua an xu
 9. Trackback: mơ mất xe đạp đánh con gì
 10. Trackback: Harold Jahn Prosperity Investments
 11. Trackback: mơ thấy sông nước danh con gi
 12. Trackback: porn movie
 13. Trackback: immediate edge
 14. Trackback: is bitcoin loophole safe?
 15. Trackback: immediate edge review 2020

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +