10 Slechte Gewoontes Die Je Beter Op De Middelbare School Kunt Achterlaten

Browse By

Zo, dus je hebt de eerste weken van je nieuwe studentenleven erop zitten? Dan zijn je waarschijnlijk al een paar dingen opgevallen, zoals een paar slechte gewoontes die je maar beter meteen kunt droppen. Kwam je er op de middelbare school nog mee weg en waren ze in sommige gevallen zelfs zogezegd ‘cool’, dat was toen: vanaf nu zul je jezelf wat kwaliteiten aan moeten leren die weliswaar coolheidsfactor nul hebben, maar je -helaas- wel verder gaan helpen.

1. Pas op het laatste moment voor je tentamen leren

Heb je die drie dikke boeken al gezien die je voor de Kerst uit je hoofd moet kennen? Succes met ‘last-minute-studying’. Diverse onderzoeken hebben al uitgewezen dat je ECHT beter teksten diverse keren kunt bekijken- dan is de kans dat je dingen onthoudt vele mate groter. Lees anders ook even ons artikel ‘Waarom Een Keer Lezen Echt Niet Genoeg Is‘- het gaat over de kracht van herhaling.

2. Je huiswerk niet af hebben

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de smoes ‘het internet deed het niet’ kan echt niet meer. Mis je een keer college, zorg er dan voor dat je aantekeningen van een groepsgenoot krijgt en lever ook die opdracht gewoon op tijd in. Geen leraar die ook maar een seconde aandacht heeft voor je ‘dertien in een dozijn’ smoezen.

Bron: Giphy

3. Jouw deel van een groepsopdracht niet af hebben

Je leraar negeert je smoes gewoon, maar je groepsgenoten kunnen ‘vicious’ worden als je jouw deel van een groepsopdracht niet af hebt. Een deel dat mist, betekent namelijk gewoon ‘opdracht niet gehaald’ en ‘iedereen een onvoldoende’. Daar maak je je niet bepaald populair mee- en je moet des te harder leren voor dat tentamen om nog iets van een acceptabel cijfer voor dat vak te halen: zie punt 1.

4. Je leraren over de zeik helpen

Op de middelbare was het misschien helemaal jouw ding: leraren over de rooie helpen. Nou is dat iets dat eigenlijk nooit kan, maar al helemaal niet meer op de hogeschool of universiteit. Daar heb je leraren namelijk nodig: vaak werken ze in het vakgebied waarvoor jij studeert. Als je opvalt (in goede zin dus), kunnen ze je misschien wel aan een baan helpen. Yup, here’s a different mindset for ya’!

Bron: Giphy

5. Pesten sowieso not-done

Probeerde je vroeger je eigen zelfbeeld nog wel eens op te vijzen door een van je klasgenoten te kakken te zetten, dat zullen ze bij je studie absoluut niet meer pikken. Pesten en cyberbullying kan op deze leeftijd echt niet meer en voordat je het weet, keert de hele groep zich tegen je. Belooft een gezellig jaar te worden… Ik zou zeggen, breng eens wat positiviteit in je leven.

6. Kliekjesvorming: no more

Jouw posse was altijd heel anders dan de rest van de school en als het even kon, mixte je ook niet met andere groepen. Helaas, je zal nu in groepen MOETEN werken, dus je kan maar beter vrienden worden met iedereen. Ja, ook met die gozer die duidelijk z’n was nooit doet…

Bron: Giphy

7. Spijbelen was echt ZO last year

Skipte je nog wel eens een les om met je vriend(inn)en te Mac-en, da’s tegenwoordig gewoon dom. Ten eerste hangt je eindcijfer vaak samen met een aanwezigheidsplicht en ten tweede betekent één college missen al een gat in je kennis die nodig is om dat tentamen te halen. Die aantekeningen van je groepsgenoot kunnen nog zo gedetailleerd zijn, je blijft altijd een gevoel houden van: ‘wat als hij/ zij niet alles heeft opgeschreven en daar straks nou net een vraag over wordt gesteld’.

8. Te laat komen- ten overstaan van 1000 medestudenten

Moest je vroeger even een briefje afgeven bij de conciërge en glipte je redelijk ongezien alsnog je les in, op de universiteit moet je een collegezaal betreden waar soms wel 1000 studenten in passen. Die je allemaal van top tot teen observeren als je te laat binnen komt: simpelweg omdat elke vorm van afleiding (alles beter dan dat saaie verhaal van die leraar) dankbaar wordt verwelkomd.

Bron: Giphy

9. Eindeloos pinnen bij je ouders

Ja, dat kon nog toen je thuis woonde: je moeder met puppy-ogen aankijken en vragen of je 20 euro mocht voor dat leuke feestje op vrijdagavond. Tegenwoordig moet je niet alleen je eigen biertjes betalen, je zit ook nog met de huur van je kamer, de kosten van je studieboeken en nee: ook de ‘ouders supermarkt’ is tegenwoordig gesloten.

10. Hand opsteken om naar het toilet te gaan

Gewoon.niet.doen.

 

 

Gebaseerd op een artikel van FreshU

 

12 thoughts on “10 Slechte Gewoontes Die Je Beter Op De Middelbare School Kunt Achterlaten”

 1. Trackback: CI-CD
 2. Trackback: SEO Agency London, SEO Company London, SEO Services London
 3. Trackback: Regression Testing
 4. Trackback: https://oaklawnpainters.com/
 5. Trackback: con ếch số mấy
 6. Trackback: mơ thấy bướm phụ nữ đánh con gì
 7. Trackback: nằm mơ thấy hoa sen
 8. Trackback: ตู้แปลภาษา
 9. Trackback: 다음드
 10. Trackback: mơ thấy xe tải
 11. Trackback: high quality sex doll
 12. Trackback: eatverts

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +