#POPQUIZ – Ben jij bevooroordeeld op basis van geslacht?

Browse By

We leven in de 21ste eeuw en nog steeds is het thema “gelijke mensenrechten” een ding. Je hoeft alleen maar Facebook te openen en je wordt al overspoeld door filmpjes die aankaarten dat we nog een lange weg te gaan hebben. Zo ook op het gebied van mannen- en vrouwenrechten.

In de bioscoop wordt nu de film “Hidden Figures ” getoond waarin vrouwen vechten om onder gelijke voorwaarden hun baan bij NASA uit te kunnen voeren. Deze maand nog was Janusz Korwin-Mikke geschorst van het Europese Parlement voor zijn publieke uitingen over de fysieke en mentale capaciteiten van vrouwen tegenover die van mannen. Hij is ervan overtuigd dat vrouwen in dat opzicht minder zijn dan mannen en daarom ook geen recht hebben op gelijke behandeling. Aan de andere kant worden mannen net zo goed benadeeld, bijvoorbeeld door strengere screening bij bepaalde beroepen omdat al van te voren is aangenomen dat mannen potentiëel gevaarlijk kunnen zijn. Vooroordelen op basis van geslacht doen ons allemaal geen recht.

 

Ligt het aan de maatschappij? Ligt het aan opvoeding? Who knows… Maar wat wel zeker is, is dat je zelf je beeld van de maatschappij en de wereld een andere filter moet geven om daar verandering in te zien. Want ook al zie je jezelf als een #feminist, ben jij niet ook af en toe bevooroordeeld als het gaat om mannen- en vrouwenrollen? Doe zelf de test in het filmpje hieronder, uitgegeven door de BBC en zie hoe snel je zelf in vooroordelen verzandt. Lees ook ons artikel “Als Vrouw Werk Je Anderhalve Maand Per Jaar ‘Gratis’- En Als Man Niet” gepost op International Women’s Day.

 

 

 

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +