OM Onderzoekt Vindicat Om Ontgroeningsvoorval, Niet Om Bangalijst…

Browse By

Twee weken geleden hadden we het al even over studentenvereniging Vindicat, die een Bangalijst met daarop de bedprestaties, namen en telefoonnummers van een paar eerstejaars had gepubliceerd. Dat kon al écht niet, maar daar is het helaas niet bij gebleven. Een paar dagen later kwam Vindicat opnieuw in het nieuws, dit keer omdat een van zijn eerstejaars hersenoedeem (WTF?!) had opgelopen tijdens de ontgroening. Bood de Bangalijst geen mogelijkheid om nader strafrechtelijk onderzoek te doen (zolang de eerstejaars geen aangifte doen, ‘kan’ het Openbaar Ministerie niks), dit geweldsincident deed dat wel.

Hoe kom je thuis van een ontgroening met een stel gezwollen hersenen? Als een van de leden van Vindicat ‘balorig’ op je hoofd gaat staan; that’s how! Moet je dit pikken? Nee. Ammenooitniet. Ik heb niks tegen studentenverenigingen, sterker nog, ik denk dat je veel kan leren van een jaartje bestuurslid zijn en daarom ben ik A-Okay met het Jongerenmanifest dat woensdag is gepresenteerd waarin het nut van een dergelijk jaar wordt aangestipt (daarover meer in ‘Jongeren Verenigen Zich Om Problemen Hoger Op De Politieke Agenda Te Krijgen). Dit soort ontgroeningsrituelen daarentegen, mogen ze van mij gewoon schrappen. Ontgroeningen voor militairen kan ik ergens nog begrijpen: door al dat afzien creëer je een band met je maten. Maten op wie je in tijden van oorlog moet kunnen terugvallen, no matter what. We hebben het hier alleen over studentenverenigingen…

Bron: Giphy

De eerstejaars met z’n hersenoedeem heeft geen aangifte gedaan- ja, die kijkt wel uit, denk ik. Hij moet nog vier jaar studeren! Het tijdschrift Elsevier schrijft dat er “sprake zou kunnen zijn van een ‘zwijgcontract’: studenten krijgen een boete van 25.000 euro opgelegd als zij de details over de ontgroeningspraktijken naar buiten brengen”. Het zou toch wat zijn; dan hebben ze je helemaal mooi in de tang. Maar goed, aangifte of niet, het Openbaar Ministerie (OM) ziet genoeg grond voor een strafrechtelijk onderzoek. De meisjes van de Bangalijst hebben daar verder niks aan- die zullen zelf aangifte moeten doen, wil het OM actie kunnen ondernemen. Tot nu toe is dat niet gebeurd. Misschien beseffen ze nog niet dat die lijst ze de rest van hun leven kan achtervolgen (once on the internet, always on the internet) en dat ze dus eigenlijk groot onrecht is aangedaan… Of kunnen ze misschien niet anders?

Bron: Giphy

8 thoughts on “OM Onderzoekt Vindicat Om Ontgroeningsvoorval, Niet Om Bangalijst…”

  1. Trackback: Cadet The Com-Pak Plus manuals
  2. Trackback: All-Power APW5005 manuals
  3. Trackback: full body sex doll for sale
  4. Trackback: cornhole boards
  5. Trackback: sea food for sale online
  6. Trackback: nằm mơ thấy ốc đánh con gì
  7. Trackback: mơ chồng ngoại tình
  8. Trackback: con số may mắn của cự giải

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +