Leren Met Een Gebroken Hart: Hoe Dan?!

Browse By

Vorige week kreeg je nog dat appje vol smileys met hartjes als ogen- nu, een week later, is het uit. Het was ook nog eens de meest gevoelloze break up uit de geschiedenis, aangezien je wereld per voicemail besloot in te storten. Nu zit je lamgeslagen voor je uit te staren: je eetlust is tijdens de voicemail verdwenen, evenals je zin om te leven. Laat staan, je zin om te leren voor die toets over drie weken. Wat nu?!

Ok, eerlijk is eerlijk, eigenlijk denk ik dat het je weinig kan schelen of je die toets gaat halen of niet. Ik heb ook de nodige break ups achter de rug en de wereld kon echt ontploffen wat mij betreft. Maar goed, deze toets is er misschien zo een die bepaalt of je je jaar gaat halen: dan is het niet anders, you need to get your shit together… and fast!

Pexel_broken heart woman

Foto: Volkan Olmez

Om te beginnen, weet dat een gebroken hart qua impact ongeveer gelijk staat aan rouwen. Dezelfde delen in je hersenen worden geactiveerd als je je oma verliest en als je geliefde je dumpt. Dat is ook niet heel verwonderlijk, want in beide gevallen wordt iemand letterlijk uit je leven weggerukt. Het herstel van een gebroken hart komt dan ook overeen met rouwen; je moet door een aantal stadia heen. Ontkenning, boosheid, het gevecht aangaan, depressie en acceptatie. Maak je borst maar nat…

Bron: Giphy

Het is niet zo dat je in precies deze volgorde door deze stadia heen zal gaan; in werkelijkheid vlieg je waarschijnlijk van de ene in de andere emotie en dat 28 keer per uur. Heel vermoeiend dus. Sta jezelf de eerste dagen dan ook toe om even flink te kniezen- een gebroken hart blijkt ook echt fysiek pijn te doen, dus je mag best even bijkomen van de impact. Daarna is de keuze aan jou: wentel je jezelf in zelfmedelijden of krabbel je langzamerhand overeind? Gezien je toets zou ik kiezen voor optie 2.

Hieronder een paar suggesties om uit je shockbubbel te komen:

1. Onderzoek heeft uitgewezen dat twee personen die in een relatie zitten ook echt soort van ‘één’ worden; je zelfbeeld en dat van je partner beginnen door elkaar te lopen. Het is dan ook niet raar dat mensen verward raken als een relatie uitgaat. Je voelt je verloren en twijfelt aan wie je bent. De oplossing? Begin jezelf weer op te bouwen. De beste manier om dat te doen is om erop uit te trekken en nieuwe dingen te ervaren. Maak nieuwe vrienden met wie je nieuwe herinneringen kan maken!

2. Je relatie kan je het best verbreken door hem echt te verbreken. Oftewel, contact houden met je ex zal je rouwproces vertragen… Deleten dus, die appjes en romantische emails- and staw away from Facebook stalking!

3. Ok, deze slaat misschien als een tang op een varken, maar onderschat het effect niet: ga sporten. NEEEEEE, hoor ik je nu roepen en inderdaad je trieste gevoelens zullen er niet minder op worden, maar je depressieve mood krijgt wel een positieve boost. ‘Fake it till you make it’ geldt dus ook voor heart breaks.

4. Over faken gesproken, hier is nog een goeie: je kan met je gezichtsuitdrukking je hoofd laten denken dat ie gelukkig is! Echt waar! Ook al voel je je dus alsof er een bus over je heen gereden is, als je je mondhoeken omhoog trekt, denken je hersenen dat je blij bent en ga je je langzaamaan gelukkiger voelen. (Mind is blown: hoezo wist ik dit niet toen ik dat pak Kleenex vol snoot?!)

5. Tot slot, overweeg een rebound, oftewel ga daten! De rebound staat niet heel goed bekend, maar wetenschappers zijn erachter gekomen dat mensen die snel een ander hebben -al is het maar voor even- zichzelf aantrekkelijker vinden, beter over hun exen heen komen en later minder bindingsproblemen ondervinden. Oftewel, sleep je uit bed, gooi je haar in de krullers en ga vanavond op pad met je beste vriend(in) als wing- (wo)man!

Ik hoop dat deze tips je een beetje helpen en dat je je toch nog enigszins kan concentreren op die toets. Weet dat een gebroken hart gewoon weer over gaat en dat je lichaam even de tijd nodig heeft om af te kicken. Iedereen reageert natuurlijk anders, maar je hebt altijd een keuze: eindeloos verdriet of langzaam overeind krabbelen. Waarvoor kies jij?

 

 

84 thoughts on “Leren Met Een Gebroken Hart: Hoe Dan?!”

 1. Trackback: คาสิโน
 2. Trackback: diamond art kits
 3. Trackback: Regression testing
 4. Trackback: devsecops journey
 5. Trackback: pg slot
 6. Trackback: advancedhvacservices.com
 7. Trackback: fun88
 8. Trackback: firearms for sale online
 9. Trackback: ریور پوکر
 10. Trackback: 먹튀검증사이트
 11. Trackback: Immediate Edge

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +