Het Is Februari En In Australië Is Rachels Nieuwe Schooljaar Net Begonnen

Browse By

We dromen er allemaal wel van om een jaartje naar Australië te kunnen: lekker backpacken, schapen scheren of misschien wel een jaartje studeren. Onze blogger Rachel is er vorig jaar naartoe verhuisd! Samen met haar ouders en broertje Daniel woont ze nu aan de zogeheten ‘Gold Coast’ van Australië (we zijn heus niet jaloers!). Haar zomervakantie, waarin haar allerbeste vriendin Tessa overkwam uit Nederland, zit erop en ze is net begonnen aan een nieuwe opleiding.

Hey guys,

Dus ik ben even weg geweest maar ik heb weer tijd gemaakt om een avontuur te delen vanuit het verre Australië. Tijdens jullie kerstvakantie, maar mijn zomervakantie –onder de evenaar is alles net andersom- kwam mijn geliefde vriendin Tessa bij mij op bezoek, die ook involved is in Future Rebelz. Het was een heel gedoe voordat ze eindelijk in Australië aankwam, maar toen ik haar door de deuren zag komen op het vliegveld werd ik een beetje emotioneel en vielen we bijna op de grond, typisch ons.

A post shared by Rachel (@_rachel__x) on

Eindelijk!- video van Rachel Cairney

Zo leuk maar veels te kort

We zijn naar alle super toeristische plekken gegaan zoals Tamborine Mountain, Movie World, Wet ‘n Wild, a cave, Currumbin Wildlife Zoo enz. Helaas heeft ze niet met een kangaroo gebokst maar ze was wel close.

 

Challenge not accepted– Foto van Rachel Cairney

 

We hebben een geweldige tijd gehad, veel gelachen en van elkaar genoten de twee weken dat ze hier was. Ook is Tessa’s kinderdroom uitgekomen toen ze haar haar mocht invlechten, it was pretty cute.

 

Childhood dream checked off- Foto van Rachel Cairney

 

Please enjoy the foto’s van ons. Tes, I love you very much and thank you for coming, het deed me goed dat iemand uit Nederland bij me was, al was het maar voor korte tijd.

Back2School

Naast het avontuur met Tessa ben ik heel erg druk bezig met school! TAFE, een school waar je in twee jaar een diploma kan halen die je helpt om op de universiteit te komen, is begonnen voor mij- eind januari om precies te zijn. Uiteindelijk wil ik de Bachelor Psychological Science/ Bachelor Criminology and Criminal Justice gaan doen, maar omdat ik nog niet het juiste diploma heb om daar te kunnen beginnen, gebruik ik deze omweg. Als je het niet snapt, je kan er meer over lezen in mijn vorige blog.

Ik ben begonnen met de Diploma of Community Services, oftewel Sociaal Werker en krijg les in Work Health and Safety, Legal and Ethical Compliance en van alles over hoe je moet communiceren met mensen die mentaal niet sterk zijn en begeleiding nodig hebben. Ik had ook andere opleidingen kunnen kiezen, maar ik heb via via gehoord dat deze heel goed aansluit op die studie die ik wil doen, dus vandaar.

We zijn aan het leren over de vragen die je moet stellen om informatie uit mensen te krijgen en om ze te begeleiden, maar niet de antwoorden te geven. Je leert hoe je mensen gerust kunt stellen en hoe zij hun eigen strengths kunnen vinden en zich daar op kunnen focussen. Wat ik deze week aan het doen ben is 3 dagen vol concentreren op het communiceren en het aanpassen van jezelf en hoe je met situaties omgaat.

 

Living the life- Foto van Rachel Cairney

Ik heb het nu al reuze naar mijn zin maar ik merk wel dat je heel erg naar jezelf moet kijken en je confident in je skin moet zijn om deze course te doen. Als je niet zelf weet wat je strengths zijn of wat je grenzen zijn bijvoorbeeld dan kan je andere mensen ook niet helpen met hun grenzen of hun strengths. Je moet een voorbeeld zijn voor mensen die onzeker zijn over hun toekomst en traumatische dingen hebben meegemaakt dus voordat jij anderen helpt, is het zo belangrijk om jezelf sorted te hebben.

Making Friends

Al wil ik verder studeren op de universiteit hier en ga ik een andere kant op, het is belangrijk om social workers te hebben omdat het zo anders is dan psychologen. Ik ben trots op mezelf dat ik dit doe naast mijn werk (wat trouwens ook heel goed gaat woop woop) en ik maak weer vrienden en word weer sociaal wat mij helpt met het gelukkig worden hier.

Er zitten niet echt leuke kerels in m’n klas, maar wel leuke meiden, dus wie weet hebben die een leuke gozer in hun vriendengroep ha ha. We kunnen nog niet echt stappen, omdat ze hier echt intens streng zijn met de leeftijd van 18+ en ik ben 17 dus helaas. Dat betekent natuurlijk niet dat er niet gedronken wordt; qua drinken lijkt Australië op het Westland waar ik vandaan kom, ze weten hoe ze moeten feesten! En ze hebben hier ook echt een life changer: een soort koeler om je biertje heen om het cool te houden! Tessa wist niet wat ze meemaakte toen ze het zag ha ha. Koffie is hier trouwens niet te zuipen…

Anyways, life story to be continued!

Dit was alles voor mij vandaag guys, sorry dat ik zo lang niks van me heb laten horen maar you know, life came around. See ya!

Rachel

7 thoughts on “Het Is Februari En In Australië Is Rachels Nieuwe Schooljaar Net Begonnen”

  1. Trackback: product video company
  2. Trackback: Software testing services company
  3. Trackback: replica watch
  4. Trackback: fake rolex
  5. Trackback: 안전공원
  6. Trackback: ตู้ล่าม
  7. Trackback: stiiizy carts online / where to buy stiiizy carts online

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +