#HELP!- In 24 Uur Leren Voor Je Toets Of Tentamen

Browse By

Misschien had je eerder moeten beginnen met leren, maar sporten, shoppen en hangen met je vrienden was gewoon een stuk leuker dan ūüėī¬†studieboeken. Fact is, dat je nu nog maar 24 uur hebt voor die toets waar je geen f*ck aan gedaan hebt en dat de paniek toeslaat. Hier een stappenplan om er het beste van te maken.

1. Breathe in, breathe out

Die paniek is fout nummer 1: you need to relax. Stress en spanning blokkeert je hersenen en dan heeft leren geen zin. Zorg dus dat je even tot rust komt en trek daar 15 minuten voor uit. Bel met een vriend(in) die je even een hart onder de riem kan steken, doe een yogasessie of zet dat ene lekker nummer op: belangrijk is om er echt niet meer dan 15 minuten in te steken, daarna moet je aan de slag.

2. Zoek een rustige plek op

Studeren met je vrienden klinkt gezellig en daar zit ‘m net de crux: gezellig leidt tot kletsen en dus afleiding. Zoek dus een relaxte¬†plek op, doe even je telefoon uit (kom op man, je hebt nog maar 23 uur- werk aan de winkel!), stay away from ipads, computers of televisie en¬†zet die chille studeerplaylist aan die we vorige week hebben gedeeld: ‘19 Liedjes Om Je In De Perfecte Studeermodus Te Krijgen‘.

Bron: Giphy

3. Verzamel alle benodigde studiematerialen

Oftewel, zoek een blanco notitieblok, pak een pen (EEN PEN JA- schrijven helpt je om beter te onthouden), je boeken, aantekeningen, syllabus en alles dat je leraar je aan studiemateriaal heeft meegegeven.

4. Maak een lijst

Reality check: het gaat je niet lukken om ALLES voor morgen te leren. Maak dus een lijst met daarop de belangrijkste onderwerpen waarvan je zeker dat ze morgen in je toets of tentamen voorkomen. Hoe weet je dat dan?
– Waarschijnlijk heeft je leraar ze genoemd tijdens de les
– Ze komen heel veel voor in je tekstboeken en je aantekeningen
– Als je deze onderwerpen niet snapt, dan snap je de rest van de leerstof ook niet; ze zijn essentieel dus
– Of het is vetgedrukt, schuingedrukt of gehighlight in je tekstboek en/of aantekeningen.

Oftewel, ga door de stof heen met een marker in de aanslag en probeer die key onderwerpen te vinden én te highlighten. Schrijf ze vervolgens ook in je notebook- gebruik GEEN computer, want onderzoek heeft uitgewezen dat je echter beter onthoudt als je dingen opschrijft. Je kan de gevonden onderwerpen ook op kaartjes, key cards, schrijven: als je daar later een korte omschrijving bij schrijft, kan je jezelf overhoren. Handig!

Bron: Giphy

5. Op jacht naar samenvattingen

Elk tekstboek heeft wel samenvattingen staan aan het eind van een hoofdstuk. Was je eerder begonnen, dan had je deze als handig geheugensteuntje kunnen gebruiken; nu hangt je leven ervan af. Bestudeer ze en als je iets niet snapt, ga dan terug in de tekst om het na te lezen. Misschien dat je leraar ook samenvattingen van bepaalde onderwerpen heeft uitgereikt? Of dat een klasgenootje er een paar heeft? Alles dat de naam Inleiding, Conclusie of Samenvatting heeft, is vandaag jouw focuspoint.

6. Note Away

Alles dat je tegenkomt wat belangrijk kan zijn, moet je opschrijven. Dit hoeft echt niet netjes, als je het maar doet! Alles wat je je later wilt herinneren, moet je opschrijven- dit heeft er weer mee te maken dat je dingen die je opschrijft beter onthoudt. Dit is het moment om je korte omschrijvingen op je key cards te schrijven!

7.  Mindmapping

Hier heb je niet heel veel tijd voor, maar gebruik toch vijftien minuten om in hoofdlijnen op te schrijven over welke onderwerpen morgen allemaal gevraagd kan worden. Probeer ook de verbanden tussen de onderwerpen te zien; het komt zelden voor dat een onderwerp uit hoofdstuk 1 losstaat van een onderwerp uit hoofdstuk 7. Als je snapt hoe ze met elkaar in verband staan, kan je ze weer beter onthouden. Maak die mindmap ook visueel, dus maak er een plaatje van- helpt ook weer met onthouden.

8. Teach a friend

Als je iemand zo gek kunt vinden om een paar uur voor je toets langs te komen, probeer diegene dan te leren wat jij de afgelopen 18 uur in je hoofd hebt zitten stampen. Geef college; doet alsof je voor de klas staat. Als je vriend(in) ook nog vragen kan stellen: beter! Dan word je kennis nog beter getest!

Bron: Giphy

9. Key card time

Met nog een paar uur te gaan voor de big test, is het nu tijd om je key cards erbij te halen en jezelf te gaan overhoren. Je moet op z’n minst een definitie kunnen geven van wat er op de kaartjes staat. Lukt dat niet, zet er dan een asterix * bij en ga verder. Je zal zien dat je van de meeste onderwerpen toch wel wat hebt kunnen onthouden. Als je wilt, kan je nog even de asterixjes uitzoeken, maar je kan ook een kop koffie pakken, een banaan eten (brainfood!) en even chillen voordat je begint.

10. Go kick some serious butt

Volgende keer toch maar wat eerder beginnen, maar voor nu: succes!

Gebaseerd op een artikel van Owlcation

4 thoughts on “#HELP!- In 24 Uur Leren Voor Je Toets Of Tentamen”

  1. Trackback: check my site
  2. Trackback: Samsung SDN-550 manuals
  3. Trackback: buy clomid online usa
  4. Trackback: ion casino

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +