Toetsweek Verknald? Deze App Kan Je De Volgende Keer Helpen

Browse By

Zo. Eindelijk herfstvakantie. Lekker uitslapen, beetje chillen met je matties en vooral niet denken aan die toetsen die je vorige week hebt verprutst. Toch iets teveel zitten appen en die YouTube-marathon van vier uur had ook best wat minder gemogen. De app Yona, afkorting voor You’re Not Alone, zegt je te kunnen helpen door jou en een van je vrienden afspraken te laten maken over jullie internetgebruik. Niet meer YouTuben tussen half negen en twaalf? Dan is dat de afspraak. Hou je je er niet aan, dan krijgt je vriend(in) een berichtje…

Op zich klinkt het wel handig; iedereen kan wel een steuntje in de rug gebruiken, toch? Jij bepaalt wat je grenzen zijn en de ander helpt je om die te bewaken. Zo kan je kan precies het aantal minuten opgeven dat je van jezelf op social media mag en als je erover heen gaat, dan mag je aan je vriend(in) uitleggen waarom. Niemand die op zo’n gesprek zit te wachten natuurlijk, dus dan zorg je wel dat je je eraan houdt! Yona is gebaseerd op een soort buddysysteem dat ik wel ken uit bijvoorbeeld de duiksport. Dan word je ook gekoppeld aan iemand op wie je blindelings moet kunnen vertrouwen als je eenmaal onder water bent. Verlies je je duikbril of kom je vast te zitten, dan weet je dat je buddy je komt helpen- dat is namelijk de afspraak.

Bron: Giphy

Maar dit vraagt wel om heel veel vertrouwen

Ik zit alleen met het volgende. Ik weet namelijk niet of jij je veilig genoeg voelt om jouw internetgebruik met iemand te delen- zelfs niet met je beste vriend(in)! Het kan natuurlijk gierend uit de hand lopen en je heel kwetsbaar maken voor roddels. Apps als Offtime en Breakfree zijn wat dat betreft dan ‘veiliger’ omdat er dan niemand meekijkt. Maar waarom hebben de ontwikkelaars dan toch zo’n buddysysteem bedacht? Dat zit zo. Ze hebben een gereformeerde achtergrond en binnen die community is er zeker wel vraag naar een dergelijk systeem. Gereformeerde jongeren mogen vanuit hun geloof eigenlijk geen toegang hebben tot ongefilterd internet; iets dat tegenwoordig bijna niet meer te handhaven is.

De oudere generatie kan leuk proberen om die toegang te blokkeren, maar met de uitvinding van de mobiele telefoon is er natuurlijk geen houden aan. ‘Uit onderzoek blijkt dat 90% van de christelijke jongens ervaring heeft met porno-kijken en 30% van de meiden’, aldus de website van Yona. Met behulp van de app zouden de jongeren elkaar moeten kunnen aanspreken op dit soort gedrag, waardoor de verleiding kan worden beteugeld. Daarnaast houden ze door hun social mediagedrag wat in te perken meer tijd over voor overige zaken, zoals hun geloof.

Ik laat het aan jou over of je de app wilt gaan proberen als ie eenmaal uitkomt. Voorlopig word hij nog getest.

 

 

8 thoughts on “Toetsweek Verknald? Deze App Kan Je De Volgende Keer Helpen”

  1. Trackback: Digital transformation solutions
  2. Trackback: tren e 200
  3. Trackback: regression testing
  4. Trackback: What is DevOps
  5. Trackback: Research
  6. Trackback: nằm mơ thấy đầu người
  7. Trackback: devsecops services
  8. Trackback: www.squeeqee.co.uk/carpet-cleaning-st-albans

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +