Examen101- 6 Handige Tips Om Wakker Te Blijven Tijdens Die Doodsaaie Lessen

Browse By

Nog precies drie weken en dan beginnen de examens. Als je een beetje op de gemiddelde eindexamenleerling lijkt, dan heeft de stress onderhand wel toegeslagen. Je bent voorzichtig aan begonnen met leren, maar ja, je zit ook nog met je normale huiswerk. Oftewel: tijd te kort en dus doodmoe naar school. Hier lees je hoe je wakker kunt blijven tijdens die slaapverwekkende lessen.

1. Zit vooraan en in het midden

Niet de meest populaire plek, maar recht voor de neus van je leraar durf je bijna niet eens meer in slaap te vallen- awkward. Dit is dus een puur strategische keuze: je beschermt jezelf tegen jezelf. Daarnaast kan je ook ineens veel beter lezen wat er op het bord staat, dus maak je ook nog eens betere aantekeningen; best handig, zo vlak voor je examen.

Via Giphy

2. Maak aantekeningen

Of je dit normaal wel of niet doet, boeit niet: write shit down. Juist omdat je hand moet bewegen, voorkom je dat je in  slaap valt. Deze techniek is vooral goed voor visuele leerlingen, die iets moeten zien om het te onthouden. Bijkomend voordeel is dat je waarschijnlijk aantekeningen aan het maken bent van de hoogtepunten van dit schooljaar: kom maar door met dat examen!

3. Doodle away

We hebben in ‘Doedelen- Hoe Het Tekenen Van Poppetjes Je Helpt Om Lesstof Beter Te Onthouden‘ al beschreven hoe goed het is voor auditieve leerlingen (die beter onthouden door iets te horen) om gedachteloos wat te krabbelen, oftewel te doedelen. Onbewust koppel je informatie aan die doedels- hoewel, eerlijk is eerlijk,  je leraar dat misschien anders ziet. Toch lekker doen, want, daar is ie weer, omdat je hand beweegt, blijf je wakker.

4. Stoelendans

Beweeg vooral heen en weer in je stoel: als je regelmatig van positie verandert, helpt je dat om wakker te blijven. Logisch. Het is alleen te hopen dat je docent niet gek wordt van je gewiebel- heb je dat weer.

Via Giphy

5. Hou die handen bij je gezicht vandaan

Voor je het weet, leun je met je hoofd in je hand en sukkel je in slaap. Dat hoofd in die hand is een soort uitnodiging voor je brein om de slaapmodus aan te zetten. Net zo erg als je hoofd op je tafel leggen- doe het niet!

6. Maak dat je wegkomt

If all else fails, neem dan even een korte bio break en maak een ommetje in de school. Gooi wat water in je gezicht, drink er ook meteen wat van (does miracles), gooi er wat jumping jacks tegenaan en haal een frisse neus- als het kan natuurlijk.

Voor meer examentips, like us on Facebook!

 

Gebaseerd op artikel van Owlcation

 

Voor meer tips en tricks uit de Examen101-reeks, check onderstaande artikelen:

Examen101- In Tien Minuten Klaar Voor Je Eindexamen

Examen101- Hoe Je Het Best Examenvrees Kunt Tegengaan

14 thoughts on “Examen101- 6 Handige Tips Om Wakker Te Blijven Tijdens Die Doodsaaie Lessen”

 1. Trackback: fish spatula yourfishguide.com
 2. Trackback: mơ thấy cầu tiêu
 3. Trackback: best-123movies.cam
 4. Trackback: nằm mơ thấy hôn môi
 5. Trackback: nằm mơ thấy hoa sen
 6. Trackback: Regression Testing Definition
 7. Trackback: intelligent automation solutions
 8. Trackback: Matthew Erausquin CLA Legal
 9. Trackback: Digital Transformation Services
 10. Trackback: Dank Vape Carts for Sale
 11. Trackback: bitcoinloophole
 12. Trackback: eatverts.com
 13. Trackback: เว็บดูหนังออนไลน์ฟรี
 14. Trackback: w88

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +