Happy Safer Internet Day! 5 Tips Om Je Online Leven Beter Te Beschermen

Browse By

Wist je dat maar liefst 76,1% van alle naakfoto’s en selfies in ondergoed via Snapchat worden verstuurd? En dat er achterlijk veel mensen denken dat 123456 een prima wachtwoord is om hun online gegevens te beschermen? Het is vandaag Safer Internet Day- de ideale dag om je online veiligheid eens onder de loep te nemen.

Sexting via Snapchat

Ik weet niet of jij een van diegene bent die denkt dat je naaktfoto’s op Snapchat binnen no-time verdwenen zijn, maar dat is dus niet zo. We weten tenslotte allemaal hoe we een screenshot moeten maken, dus je foto is alsnog heel makkelijk op te slaan én te verspreiden.

Onderzoek van het Safer Internet Center heeft uitgewezen dat ondanks dat 64% van de jongeren weet dat het risico bestaat dat een foto verspreid wordt, toch 7,1% van de meisjes tegenover 5,5% van de jongens tussen 12 en 17 jaar weleens een naaktfoto of foto in ondergoed naar iemand heeft gestuurd.  En 23% van de jongeren heeft weleens een naaktfoto of foto in ondergoed ontvangen.

Via: Giphy

Openbare wifi

Je zit op een terrasje te wachten op je vrienden en je denkt even snel in te loggen op een openbaar netwerk om wat geld van je spaar- op je lopende rekening te zetten. Weet wel dat er hackers zijn die een fake netwerk kunnen aanleggen met exact dezelfde naam als het openbare netwerk en zo mee kunnen kijken als je je login en password invult. Bankzaken kan je dus beter gewoon via 3G of 4G regelen.

Check je privacy settings- om die stalker voor te zijn

Google jezelf eens: wat je vindt, is wat anderen dus ook over je kunnen vinden. Facebook, Insta, Snapchat, ze zijn allemaal aan te passen naar jouw wensen dus check ze even. Neem Locatievoorkeuren: als je die aan hebt staan, kan iemand tot op de meter nauwkeurig nagaan waar je een foto hebt genomen. En als je profielfoto een foto van jezelf is met daarnaast je naam, dan kan iemand je in no-time op Google traceren.

Voeg alles samen, oftewel, heb je locatievoorkeuren niet uitgeschakeld en je post een foto van jou en je vriendinnen op school, met daarnaast een zwoele profielfoto met je naam ernaast, dan zou je  onaangenaam verrast kunnen worden door een of andere weirdo creeping up on you op het schoolplein.

Via: Giphy

Easy to crack wachtwoorden

Daar heb ik toevallig vorige week een artikel over geschreven: “Hacked-Top 25 Meest Gebruikte Wachtwoorden: Zit Die Van Jou Ertussen?” Cracking tools hebben maar een paar seconden nodig om je briljante wachtwoord QWERTY of 123456 te kraken- en vervolgens nog een paar seconden om je bank leeg te trekken. Ga ook niet voor een woord uit het woordenboek, maar verzin een lukrake combi van cijfers, letters en leestekens. Oh en gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord…

Once on the internet, always on the internet

Alles, maar dan ook alles zal vanaf de seconde dat je het post tot in de eeuwigheid op het wereldwijde web blijven rondzwerven. Be picky en slinger dus niet alles het web op.

 

 

14 thoughts on “Happy Safer Internet Day! 5 Tips Om Je Online Leven Beter Te Beschermen”

 1. Trackback: buy sig sauer firearms online
 2. Trackback: faux watches
 3. Trackback: Engineering
 4. Trackback: mơ thấy thầy bói
 5. Trackback: buy replica rolex perfect
 6. Trackback: Digital transformation
 7. Trackback: xếp hạng 12 chòm sao ai thông minh nhất
 8. Trackback: Panzer Arms AR-12
 9. Trackback: 스포츠토토
 10. Trackback: Arcades Universe
 11. Trackback: nằm mơ thấy con rết là điềm gì
 12. Trackback: blazing trader review
 13. Trackback: beneficios del bitcoin
 14. Trackback: bitcoin loophole review

Comments are closed.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +