Voedselverspilling: We Kunnen Allemaal Nog Wat Leren Van Zuid- Korea!

Browse By

Hier in Nederland zijn we al een aardig eindje op weg -vooruit, we scheiden afval- maar er moet nog een hoop gebeuren voordat ook wij de enorme voedselverspilling tegengaan. Nee, dan Zuid- Korea. Daar wordt met een pasjessysteem bijgehouden hoeveel afval je weggooit en aan het eind van de maand betaal je de rekening. Hoe minder afval, hoe lager het bedrag. 

Yup, dat betekent dus dat je afval wordt gewogen in een speciale container en aan de hand van je pasje wordt dus precies bijgehouden hoeveel kilo je weggooit. That’ll get you thinking, right?

Via Giphy

Enough already!

Vroeger was de hoofdstad van Zuid-Korea, Seoul, 600.000 dollar per dag kwijt aan het wegwerken van voedselverspilling. Toen ook nog eens bleek dat die vuilnisbelten vol eten superslecht waren voor het milieu, vonden ze het hoog tijd om daar eens wat aan te doen. Time for some serious recycling!

Win-win situatie

Tegenwoordig rijden er dagelijks vrachtwagens van appartementencomplexen en huizen naar speciale recyclingfabrieken waar het overtollige eten binnen drie uur wordt verwerkt tot dierenvoedsel. Daarnaast worden de gassen die vrijkomen (voor de nerds onder ons: biogas, een mix van methaan en andere gassen) omgezet in elektriciteit.

Juist: zo kan het dus ook. Nederland, please take note.

South Korea Vs America Food Waste

South Korea has a brilliant way to stop people from wasting food…and it's working.

Posted by ATTN: Video on Sunday, December 10, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +