Wholy Shit: Zoveel Tieners Kregen Vorig Jaar Een Baby!

Browse By

Je kent vast MTV’s ‘Teen Mom’ wel. Meiden die op enorm jonge leeftijd al een baby krijgen, nog maar moeilijk naar school kunnen en moeten dealen met vriendjes die nog helemaal geen vader willen worden. In Nederland hoeven ze in ieder geval niet aan te kloppen voor opnames, want wij hebben hier het minst aantal tienermoeders van heel Europa 👊🏼!

Vorig jaar kregen 1.492 tieners een kindje en dat was opnieuw minder dan het jaar ervoor. De meeste tienermoeders waren 18 of 19 jaar- op zo’n 95 meisjes na, want die waren 16 jaar of jonger. Zo rond het jaar 2000 werden er nog zo’n 3.500 meisjes heel jong moeder- nu is dat dus de helft.

En hier wonen de meeste tienermoeders

Dan is het natuurlijk ook interessant om te horen welk land het hoogste aantal tienermoeders heeft. Dat zijn Bulgarije -met 41,3 moeders per duizend meisjes- en Roemenië -met 36,6 moeders per duizend meisjes. Even vergelijken met Nederland: daar waren vorig jaar dus maar 3 moeders per duizend meisjes.

Abortus? Dat mag niet van het geloof

Daar moeten we natuurlijk wel bij vermelden, dat het in deze landen moeilijker is om een abortus te ondergaan. En als we kijken naar de lijst met landen met de meeste tienermoeders (zie hieronder), dan zijn dat voornamelijk Oostbloklanden. Die zijn natuurlijk nog streng katholiek en dus zijn abortus en anticonceptie minder geaccepteerd dan hier in het Westen. Ook is het daar veel normaler om op jonge leeftijd kinderen te krijgen.

De reden dat we het zo goed doen?

Goede voorlichting en makkelijk te krijgen anticonceptie middelen zoals de pil en condooms. En ondanks dat het aantal abortussen in 2015 is gestegen in de groep 25-30 jaar, is het aantal abortussen onder tieners ook afgenomen.

Teen Mom UK: heel veel tienermoeders

Je ziet het in de tabel hierboven: Engeland heeft behoorlijk veel tienermoeders. En dat ze jong zijn, blijkt wel uit deze documentaire:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ben je benieuwd wat Future Rebelz nog meer doet? Check dan onze zakelijke pagina!Bezoek Business@Future Rebelz
+ +